Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drżenie rąk ustające po alkoholu

Gość pijawica

Rekomendowane odpowiedzi

Od niepamiętnych czasów moją zmorą było drżenie rąk.Nie pamiętam czy mam to od dziecka,czy wcześniej nie zwracałam na to uwagi.Wiele w życiu nie przyjemności mnie spotkało z tego powodu,przeważnie w pracy. Miałam okazję pracować w roli kelnerki,jakoż wykształcenie mam gastronomiczne. Wścibscy klienci pytali,czy mam kaca,a ja zawsze kłamałam,że to pierwszy dzień w pracy.Do tej pory nie mam pracy,szefowie po obserwacji zwalniają mnie bez głębszych wyjaśnień.Był w moim życiu okres kiedy zaciekawione osoby pytały mnie o dłonie dlaczego się trzęsą,odpowiadałam,że z nadmiaru masturbacji.Może nie ładnie,ale denerwowała mnie ciekawość ludzka,która była nie na miejscu.Z czasem zauważyłam,że zaczyna mi się trząść głowa i,że nie tylko ja jestem galareta w mojej rodzinie,bo również ojciec,moja babka i ciotka.Zadziwiający jest fakt,że to ustaje po spożyciu alkoholu,mimo iż alkoholiczką nie jestem(nie którzy uważają,że mam delirium).Nie bylam z tym nigdy u lekarza,jest to dla mnie temat wstydliwy,żenujący,przeraża mnie to,że doktor przepisze mi jakieś uzależniające psychotropy,po których fakt,drżenie ustanie,ale ja będę funkcjonować jak warzywo.

Mimo wszystko powinnaś się udac do neurologa i przebadać się.Dziwi mnie fakt,że kilka osób z twojej rodziny,które mają to samo też nie były u lekarza,by zdiagnozować co to jest i czy można temu jakoś zaradzić....trudno w to uwierzyć.Przy dzisiejszej diagnostyce nie będzie to trudne.

Ja mam 29 lat i cierpie na to odkad pamietam.pomaga jedna rzecz wiadomo co.ale to nie jest rozwiazanie.strasznie to zycie uprzykrza.przez to nie mam pracy znajomych... siedze w domu.a przed swietami i innymi spedami rodzinnymi relaksuje sie przy winie.i wtedy jestem taka jak byc powinnam...normalna.........