Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Burczenie w brzuchu, uczucie kwasu w przełyku i zgaga

Gość london63

Rekomendowane odpowiedzi

Od długiego już czasu mam problemy ze zdrowiem, lekarze zwalają na STRES i ALERGIE. Przedstawie wam moje objawy. jelita chyba : ciągle burczy mi w brzuchu, stuka, przelewa się gdy jestem najedzona, głodna, bez przerwy.. czy się stresuje, czy jestem spokojna. Czasami nie moge pierdnąć, zalegają mi gazy, wiem, ze chce sie oddac gazy, ale nie moge , a czasami częste gazy. Od paru dni boli mnie brzuch, mam co jakiś czas zaparcia, czasami widzę krew na papierze.. Przełyk: często bekam, czuje kwas i tak jakby pokarm wraca od przełyku z powrotem, czasami czuje pieczenie (zgaga chyba). Często też nagle dostaje jakiegoś ataku kaszlu, że aż mi się chce wymiotować i tak jakby się dusze, gdy napije się wody troche ustaje. Do tego nic mi się nie chce, mam chyba depresje, nawet z domu mi się nie chce wyjść, a zawsze byłam bardziej rozrywkowa i towarzyska. Chodze na odczulanie, powiedziałam lekarce o moich problemach z przełykiem, stwierdziła, ze to moze byc refluks spowodowany alergią. Chce zrobić badania na kał i może wybrać się do lekarza po skierowanie na jakąś gastroskopie czy coś. Co radzicie, jakie badania zrobić? Ktoś miał podobne problemy i może się podzielić jakąś wskazówką, radą? Proszę, na prawdę mnie to już wykańcza mam 18 lat. Dodam jeszcze, że moi rodzice mieli helicobacter i jakieś nadżerki w jelicie czy coś w tym stylu nie jestem pewna, ale też mają problemy teraz z jelitami? Poszłam wkońcu do lekarza i mam iść na gastroskopie, lekarka przepisała mi polprazol raz dziennie, ale po nim mam straszne burczenie w brzuchu i dziwnie się czuje. Czy mam dalej go stosowac? Dziewczyny poleciły mi picie kminku z majerankiem i przegotowanej wody, bardzo mi to pomaga.

Kłącze tataraku jest zielem,którymmozna wyleczyć wszelkie zaburzenia jelitowe.Tylko nie wiem czy helikobacter też.Spróbuj,bo sprawdzone, i w krótkim czasie widać wyraźną poprawę pracy jelit.Należy pół łyżeczki kłączy zaparzyć w troche więcej niż w szklance wrzątku.Pod przykryciem trzymać pół godziny.Odcedzić jedną trzecią szklanki,podgrzać wkładając do miseczki z ciepłą wodą ,gdyż należy pić ciepłe.Pić 3 razy dziennie przed jedzeniem.Po jedzeniu jeszcze wypić jeden łyk.Kupuje sie w sklepie zielarskim.Za każdym razem przecedzone jedną trzecią szklanki podgrzewać i pić lekko ciepłe.Możesz też przed snem pić len mielony.

Dziekuje majkak już długo się z tym cholerstwem męcze i dalej nie wiem co to jest. Jakie miałaś robione badania, gastroskopie? co wykazała? Bo ja nie wiem czy to coś wykaże, bo w gastroskopi bada sie zoladek, dwunastnice, a mi się wydaje, że to jelita są problemem.. Sama nie wiem. Nawet pielegniarka sie dziwiła, że taka młoda osoba, a już takie dolegliwości. Czasami myśle, że to może jelito drażliwe, ale wolałabym chyba żeby to było coś innego, bo na tamto chyba nie ma lekarstw i to przez nerwy i stres wszystko.. Nie moge sobie wyobrazic jakbym miala cale zycie miec jeszcze te dolegliwosci.

Witam wszystkich. Ja mecze sie z zoladkiem dluzszy czas, stwierdzono u mnie juz reflux mialam gastroskopie 2 razy przeswietlenie przelyku z kontrastem. Dostalam leki ktore wiele nie pomogly,chodzilam do psychologa i psychiatry bo pozniej stwierdzili nerwice. A moje objawy to pieczenie w zoladku,burczenie,przelewanie,robi mi sie niedobrze i ciezko mi sie oddycha. Pije wode lecznicza zuber i jan zmieszana pol na pol. Czasami pomaga czasami nie. Trzeba uwazac co sie je. Zdrowia zycze wszystkim