Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle w klatce piersiowej i głowie przy wysokim ciśnieniu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od jakiegos czasu mam duze Cisnienie przewaznie 160/180 i wysoki puls ponad 100 dzis mierzylem cisnienie mialem 168 na 95 a puls 148 gdzie nic nie robilem ;/ siedze w domu .. i bardzo czesto mam straszne bole w klatce piersiowej ze az z bolu rycze .. takze mam straszne bole glowy jakby chcialo mi ja rozsadzic i takze bol oczu jakby chcialy zaraz wyskoczyc ;/ ostatnio niemam wogole apetytu a jak cos zjem to wymiotuje niewiem co sie dzieje prosze o pomoc .! Strasznie sie Boje ;(;( ;//

No bóle głowy i wymioty to jedne z objawów nadcisnienia!!!!!!!!!!!!!!!! moze pójdz na ostry dyzur ,to nie zarty ja nie strasze ale trzeba dostac leki na cisnienie.........poczytaj objawy nadcisnienia w google,tam jest duzo informacji ,posłuchaj mojej rady idz ja najszybciej do lekarza ,,,,,,,,,zycze zdrówka,,nie załamuj sie bedzie dobrze ,,,,,,,,,,,,,,

Heh no niewiem nie czytalem nic ;/ wolalem sie tu zapytac co i jak .. mam tak juz gdzies od pol roku moze dluzej niewiem nie pamietam ;/ chcialem isc dawno do lekarza ale jakos to ciagle odkladalem .. a widze nie potrzebnie ;/ jak mi wczesniej mowili a szczegolnie narzeczona to nie sluchalem sie a teraz zaluje ;/ boje sie ze moze byc to cos powaznego ;/

No ja ci diagnozy nie postawie ale jest to troche niepokojace.................nie zwlekaj szoruj do lekarza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!wyregulujesz cisnienie i bedzie ok.........ja tez łykam leki na nadcisnienie a miałam powyzej 200.!!!!!!!!!!!!!!!!moge cie tylko wesprzec dobrym słowem........pisz jak potoczy sie sytuacja ,,,,,,wnioskuje ze jestes młody?????????

Ja też doradzam iść jak najszybciej do lekarza. Miałam to samo co Ty. Ból głowy silny około tygodnia, jak leżałam w łóżku to serce słyszałam w uszach, oraz odczuwałam ucisk na tętnice szyjne. To było nie do zniesienia. Poszłam do lekarza i okazało się, że mam ciśnienie 160/100 a w ekg pokazało zawał ( dziś już wiem,że to nie zawał a choroba genetyczna tak się objawiła*kardiomiopatia z niescalenia*). Potem szpital gdzie dostalam leki na nadciśnienie i ból głowy ustąpił dopiero po 2 dniach od zażywania leków. Radzę nie bagatelizować objawów i udać się czym prędzej do lekarza. Zyczę zdrówka