Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ruchomy guzek na szyi i złe samopoczucie po zabiegu guza piersi

Gość gaaaga

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie! Mam 22 lata, wykryłam sobie niewielki twardy, ruchomy guzek (nie wiem czy to powiekszony węzeł chłonny?!) na szyi po obu stronach , czesto boli mnie głowa, mam stany depresyjne - tzn dopada mnie nostalgia, płaczliwosc, poczucie bezsensu, w ciagu ostatnich 2 miesiecy ukruszyło mi się 5 zebów. robiłam morfologie- wszystko w normie, tylko gran% podwyzszony o 1,6% tsh niziutkie ale mieszczace sie w njanizszj granicy. czekam jeszcze na wyniki t3 i t4. dodam ze ponad pol roku temu miałam zabieg na guza piersi (fibroadenoma- zmiana łagodna) mam wykryte kolejne niewielkie- nie nadajace sie jeszcze do wyciecia. czy mam powod do jakis zmartwien?

Powinnaś zrobić usg szyi żeby ocenić te węzły .Węzły często wywalaja ale trzeba je zbadać bo nigdy nie wiadomo czemu się powiększyły .Jesli mają prawidłową strukturę można je zostawic w spokoju i obserwować .Jesli są niepokojące to na cito morfologia ,zdjęcie klatki itp

Jak najszybciej z wynikami tarczycy do endokrynologa.Usg tarczycy też warto zrobić na wszelki wypadek.Te dolegliwości mogą też być z powodu rozregulowanej pracy tarczycy.Ja po zażyciu tabl. na tarczycę poziom się wyrówna,to pewnie lepiej się poczujesz.Może inne hormony też warto sprawdzić? Np. prolaktynę....porozmawiaj o tym z endokrynologiem.Jak u ciebie z miesiączkowaniem?Weź też ze sobą zapiski terminów kilku ostatnich miesiączek.