Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Aloes przy dodatkowych skurczach serca

kevinbray

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,czytalem wiele dobrych rzeczy o soku z aloesu ale takze sa przeciwskazania. Przeciwskazania: krwotok macicy, menstruacja, dolegliwości maciczne, różne krwotoki, powiększona prostata, zapalenie pęcherza moczowego, dezynteria, zapalenia okrężnicy, zapalenie trzewi, niepełny skurcz serca, wiek dziecięcy, ostre lub podostre zapalenie wyrostka robaczkowego i kłębuszków nerkowych, zaawansowana ciąża (od 7 miesiąca), okres miesiączkowania, bezpośrednio po operacji przewodu pokarmowego, żylaki odbytu, ciężka niedomoga serca i naczyń krwionośnych, nadciśnienie, krwotoki. Najbardziej interesuje mnie niepelny skurcz serca?co to znaczy dokładnie.Mam dodatkowe skurcze komorowe i nie wiem czy to o to chodzi?Ogolnie aloes tez jest na choroby serca,nerwice itd,prosilbym o pomoc.

Witam, Stosowanie soku z aloesu, prawdopodobnie doustnie - do picia, nie jest potwierdzoną metodą leczniczą w leczeniu zaburzeń rytmu. Aloes może mieć zastosowanie jako łagodny środek przeciwzapalny w zmianach skórnych do stosowania zewnętrznego - na skórę. Ale lepiej jest w tej sprawie porozumieć się z dermatologiem, czyli lekarzem leczącym choroby skory.