Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Stresowanie się podczas pomiaru ciśnienia

Gość mfaox

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mogę. sobie zmierzyć cisnienia bo się okropnie. stresuje. i. gdy nie mierze mam puls 60-65 a gdy mierze. puls. skacze. do obojetnie czy sam czy ktos mi mierzy 130(taki puls to ja mam w czasie biegania na bierzni) czuć wtedy bardzo silne bicie serca cisnienie 150-160/70-85. masakra. co robić dostałem ksiazeczke do pomiarow. i strach takie bzdety zapisywac tym bardziej puls... mam 18 lat

Melisę pij i sie nie stresuj.Dziwne,że ciśnienie ci rośnie w tak młodym wieku.Może na siłownię chodzisz,ćwiczenia siłowe podwyższają ciśnienie,.Może bierzesz jakieś odżywki na mięśnie,albo pijesz różne red bull i nne napoje energet.Power coś tam?Ciśnienie można trochę obniżyć pijąc Ziele jemioły[sklep zielarski].A możeś coś zajarał....kto wię...

Brak słów!^^ Mfaox to normalne nawet dla zdrowego człowieka. Wiem o czym mówisz, bo miałem tak samo. Jak oswoisz się z ciśnieniomierzem będzie coraz lepiej. Pamiętaj, że stres da się opanować, ale musisz zrozumieć to zjawisko i wiedzieć jak objąć nad nim pieczę. Pomaga w tym kontrola nad samym sobą, kontrola nad oddechem, nie pozwolenie organizmowi na odstępstwa, wewnętrzne skupienie. Jesteś jeszcze młody. Pamiętaj , że z wiekiem będziesz stawał się coraz twardszy psychicznie i fizycznie. Nie daj się zwariować i dąż do określonego celu. Musisz zrozumieć, że stres jest składową życia, ale w najgorszych sytuacjach trzeba zachować spokój, aby móc działać. Dlatego musisz nauczyć się panować nad stresem, a nie jest to proste!