Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w skroni i oku przy bólu głowy, ucha i policzka

Gość Jakub1988

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 23 lat i od pownego czasu kuje mnie w skroni w lewej stronie glowy i kuje mnie w lewym oku i pobolewa caly lewy bok glowy ucho policzek i troche zemby. Dodam tu ale nie jestem pewien troche mi sie wzrok tez pogorszyl bo zeby widziec dokladni druga osobe musze tak przymrużyć oczy wtedy mi sie tak jak by ostrosc poprawia. Prosze o powiedzenie co mi jest w miare mozliwosci przez internet i jakie dzialania mam w tym podjac

Może masz stan zapalny pod zębem i zapalenie przenosi sie w kierunku oka.Jesli to jest to,to bardzo niebezpieczne.Natychmiast leć zrobić rtg wszystkich zębów oraz zatok.!!I bad. krwi OB,CRP,morfologia + rozmaz.Szybko.Nie czekaj! Czy masz jakiś ząb na górze leczony kanałowo albo koronkę?MOże się psuć coś pod spodem,a ząb kanałowy ,nawet jak ropa jest ,to nie boli,bo nerwu nie ma.Naprawdę nie czekaj.Nie wiem czy to jest to,bo trzeba widzieć zdjęcie i wyniki.Może idź do szpitala na laryngologię na dyżur ,to ci prześwieetlą.

Nie , nigdy nie mialem leczonych zembow zadnych;/ Dopiero te badania bede mogl porobic w poniedzialek chyba w zaleznosci jak to bedzie z tymi kolejkami... Dzis jak wstalm to jak otworzylem buzie to tam sam normanie nie potrafie powiedziec czy boli mnie to ostatni tylni zab p lewej stronie czy caly policzek czy za uchem na ucho slysze dobrze wydaje mi sie ale mam tak jak by bylo zatkane jak bym wskoczyl do basenu i nalolo mi sie do niego wody

A może ząb mądrości ci rośnie...kto wie...dlatego musisz wszystkie zęby prześwietlić i musi cię obejrzeć dentysta i laryngolog.Mnie jak rósł ten ząb to miałam poważe kłopoty po prześwietleniu okazało sie ,że rośnie nie pionowo lecz poziomo ,ciśnie na pozostałe zęby i przesuwa je do przodu.Też bolało mnie wtedy za uchem.I przy szerszym otwarciu usst,ziewaniu...itd.Ale nie ma co gdybać .Natychmiast zrób rtg i się może wyjaśni.Dentysta ci da skierowanie jak obejrzy.Jakbyś stwierdził ,że pojęcia nie ma ,to do rodzinnego i laryngologa.

Gość ewelinaaaaaaa12

MAM PROBLEM. Wczoraj dentystka usunela mi zeba siodemke. Wszystko sie chyba goi, bo skrzep jest. Ale zaczela mnie dzis bolec silnie glowa , skronie, kluje mnie w uszach i jakby bolal mnie zab na dole , a nie ten wyrywany na gorze.... co to moze byc? musze sie zglosic do dentysty?

Witam mam pytanie około 2 msc temu miałam wykrywany ząb 6 z prawej stronyktóry złamał się i został korzeń w dziale mój dentysta stwierdzil że sam wyjdzie od paru dni boli mnie skron po prawej stronie i ucho czy to może być od zęba tego czy migrena jak twierdzi mój lekarz rodzinny