Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość maryska23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 25 lat i ataki wysokiego pulsu 130 do 150.dodam że od tygodnia codziennie o 5.30 zjadam tabletke którą mi przepisał lekarz isoptin.toważyszy temu lęk i duszności ciśnenie mam w normie.jako 15 mniałam ataki kołatania serca strasznie waliło i bolała ale zazwyczaj pare minut i tak 3 razy do roku teraz ich nie mam ale ten puls jest gorszy strasznie się boję że dostane zawału serce bije jak szalone robiłam ekg i jest w normie.czasem mi się wydaje że wkrecam sobie to bicie serca i dlatego ono występuje.co się ze mną dzieje?pomocy.proszę o rade

Przede wszystkim idź do lekarza i poproś o zmianę leku, bo ten isoptin jest najwyraźniej dla ciebie nieskuteczny. Ekg nic nie wykazało, bo pewnie kiedy je robiłaś, serce akurat nie szalało. Poproś o skierowanie na badanie morfologii krwi, potas i hormony tarczycy. Kolłatania mogą być też spowodowane niedoborem żelaza i tabletkami antykoncepcyjnymi. I mnóstwem innych rzeczy. Więc dopóki nie zrobisz kompleksowych badań, niczego się nie dowiesz. Nie nakręcaj się, bo to też może się przyczyniać do przyśpieszenia tętna. Zażywaj na razie coś ziołowego na uspokojenie i zrób badania. No i holter też dobrze byłoby zrobić.