Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból głowy, kłucie w skroniach, ból oczu i katar

Gość Michal1990

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Michal1990

Witam mam 21 lat dodam tu jeszcze ze rok temu rzucilem palenie i nie pije kawy.. A wiec od jakiegos tygodnia albo i moge powiedziec dwóch boli mnie tyl glowy i kuje mnie w lewej jak i w prawej stronie w skroniach a to jeszcze malo bola mnie oczy i tez mnie tak kuje w nich nie raz i czasami mam uczucie jak by mnie kos ciagnol za nos i staje sie taki ciezki od pewnego czasu tak ze mam nie ustany katar non stop go mam... Prosze o pomoc i owiedzenie mi w miare mozliwosci co mi jest i czy w domu sie to da wyleczyc jak tak to czym.. Dodam jeszcze bo moze to byc wazne na codzien juz od Roku albo i dluzej siedze przed komputerem bo mam taka prace wstaje o 07:00-08:00 i siedze przed komputerem nie odchodzac do 17:00-18:00 i odchodze od komputera ide na Tv i klade sie o 21:00-22:00 spac. Z gory dziekuje i licze na pomoc Pozdrawiam

Jako że przez internet cięzko postawić diagnozę podejrzewam że masz problem z zatokami .Trzeba się udać do lekarza i powiedzieć jakie masz objawy .W domu można łykać lek ziołowy o nazwie Sinupret -3 razy po 2 drażetki .Jest to dośc drogi lek bo listek 20 tabl.kosztuje ok 15 zł ale jest bardzo skuteczny bo odblokowuje zatoki i nos z glutów które powodują ból okolic które wymieniłeś .Do tego czapka na czoło i możesz też nagrzewać lampą Solux jeśli ktoś ze znajomych bądz rodziny takowym sprzętem dysponuje ,bądz poprosić lekarza o zlecenie do rehabilitacji na naświetlania .Ważne jest żeby po takich zabiegać nie wybiegać jak wariat od razu z gołą bądz nawet oczapkowaną głową na minus 20 na dwór .Trzeba odczekać aż głowa się oziębi do temp.pokojowej .Można też robić inhalacje w domu (wygoogluj z czego ),bądz przykładac lniany woreczek wypełniony solą nagrzany w mikrofali na czoło ,uważając oczywiście żeby się nie poparzyć .W aptekach są też spacjalne okłady które wkłada się do wrzątku a po ostygnięciu do wytrzymywalnej temperatury nakłada na czoło i okolice oczu .Po takim zabiegu trzeba znowu przy kolejnym zabiegu obgotowac ten kompres w gorącej wodzie bo w środku jest jakieś *coś *które się krystalizuje a przy gotowaniu rozpuszcza .Zresztą instrukcja jest przy kompresie .Nie wskazane są natomiast leki typu Ibuprom zatoki ponieważ one tylko wysuszają gluty i one warstwami osiadają w zatokach tworząc nowy stan zapalny a Sinupret po prostu je usuwa z zatok .Powodzenia .