mst Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Witam, dowiedziałem się, że po zakończeniu pobytu w klinice kardiologicznej związanego z opercją by-passów stosuje się rehabiltację w tzw. klinikach lub oddziałach rehabilitacyjnych, których celem jest stopniowe przywracanie pełnej sprawności rekonwalescenta, ale pod kontrolą lekarską. To podobno bradzo ważny etap dla prawidłowego powrotu do aktywności. Czy ktoś z szanownych Koleżanek i Kolegów forumowiczów mógłby podac mi, gdzie mozna znaleźć adresy takich ośrodków oraz które z nich są godne polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza
Sufur Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Witam.... Dziwi mnie trochę że klinika kardiologiczna w której wykonywany był zabieg wszczepienia by-passów nie dał skierowania na rehabilitację????...w 2003roku było to normą...po prostu dalszy ciąg leczenia -powiem niezbędnego... Ośrodków jest sporo w Polsce;zależy w jakim regionie -ja byłem w Konstancinie w ośrodku mswia - powiem szczerze że wróciłem zadowolony -ważne pokazano(stosowano) sporo ćwiczeń;-to była wczesna rehabilitacja -miesiąc po operacji. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
mst Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Dzięuję bardzo Sufurowi. Sprawę rozpoznaję, z lekarzem jeszcze nie rozmawiałem na ten temat, szczególnie, ze operacja ma byc przeprowadzona w innym mieście. Dopiero dziś dowiedziałem się o ty, ze mój Tata będzie miał taką operację no i staram się sobie to poukładać i zaplanowć co dalej. Jeśli taka rehabilitacja to norma i standard i kieruje na nie klinika po zabiegu, to świetnie. Po prostu znając niezbyt wspaniałe realia polskiej medycyny obawiałem się, że trzeba będzie samemu o to zadbać i taki ośrodek znaleźć. Jeszcze raz dziękuję za informację. Jeśli ktoś jeszcze mógłby mi polecić ośrodek w regionie kujawsko-pomorskim, to byłbym wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Ja wiem o szpitalu uzdrowiskowym,,Krystyna** W Busku Zdroju,woj.świetokrzyskie.Tam prosto z kliniki przyjeżdżają pacjenci po bypasach, albo wkrótce po.W internecie są namiary ,zapytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza
greys Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Witam. Ja zabieg miałam w 2009r. Szpital w Nowej Soli od ręki załatwiał skierowanie na rehabilitację, ja wybrałam Karpacz, choć były inne również. Teraz, prawdopodobnie rehabilitują piętro niżej na tzw. kardiologi rehabilitacyjnej. Fakt, rehabilitacja jest tak samo ważna jak zabieg. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
mst Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Dziękuję wszystkim Forumowiczom za rady i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość gosc001 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Rehabilitacja w Bydgoszczy, szpital na Kapuściskach Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi