Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przyspieszony puls i skurcze serca po alkoholu

Gość kammmmilo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, niedawno lezalem w lozku i doznalem strasznego doswiadczenia. Wczesniej wypilem kilka piw. Lezalem w lozku troche podchmielony i przegladalem strony internetowe, zapalilem papierosa i dalej lezalem az nagle poczulem dziwne uczucie z tylu glowy, jakby bol. Do tego dziwnie sie czulem oraz zaczalem slyszec i czuc puls w uszach. Puls byl szybki bo okolo 150. do tego mialem uczucie podobne do tego jak przy dodatkowych skurczach albo czestoskurczu. Poszedlem do lazienki i oplukalem twarz chlodna woda oraz obudzilem matke i wytlumaczylem co mi jest tak przezornie. Polozylem przy otwartym oknie z nogami lekko do gory i wlasnie pisze ten post. Co to moglo byc?

Może leżałeś na boku i głowę trzymałeś w powietrzu,nadwyrężyłeś kręgosłup szyjny,wskutek czego zabolało cię z tyłu głowy.Nigdy nie leż przy komputerze.Siedź przy biurku i rób przerwy na ćwiczenia grzbietu.Na przykład dobrym cwiczeniem na przerwę od komputera jest: stanąć tyłem do sciany,jakieś pół metra,ręce w górę,wygiąc się w tył i dłońmi oprzeć się na kilkanaście sekund o ścianę [w taki sposób jak opieramy sie o podłoge robiąc mostek z leżenia].Można jeszcze zrobić kilka skłonów w przód,krązenia biodrami,skłony w lewo ,w prawo.

Gość zdumionaaa

Nie wiem co to było ale rozumiem Cię. czasem mam takie ataki, wiem, ze to związane z sercem których nie jestem w stanie dokładnie opisać lekarzom. czasem mam wrażenie jakby w sercu zrobiło mi się bardzo słabo, wiem, ze to brzmi śmiesznie ale tak właśnie czuje, czasem czuje zamieranie serca i wtedy w głowie mi się robi tak dziwnie, jakby ciepło albo jakaś ciężkość, nie potrafię tego oddać słowami, jest to bardzo dziwne uczucie i nie jest ono normalne. ja uważam, ze to jest wynikiem skurczy dodatkowych które odczuwam bardzo dotkliwie ale lekarze to olewają. najbardziej mnie wkurza jak opisuje mojej lekarce co mi się dzieje z sercem a ona mi mówi *to pewnie od kręgosłupa*. kiedyś myślałam, że jej autentycznie przypier....Jak człowiekowi wali serce to jest to takie uczucie którego nie da się z niczym pomylić. mówię jej *jak Pani się zmęczy, wykonuje Pani jakiś wysiłek i zaczyna Pani walić serce to zastanawaia się Pani czy to może śledziona, albo mózg?*, ona mi będzie gadać o kręgosłupie. to jest takie uczucie którego nie da się pomylić z niczym innym.

A może się napiłeś z alkoholem red bulla albo inny napój...Ja mam kłopot z kręgosłupem szyjnym,więc nieraz mi się zdarza, że jak leżę na brzuchu lub na boku i podniosę głowę w górę,to czuje ból z tyłu głowy,szum i pisk w uszach.A jak siedząc ,mocno w przód się wychylę,to tez czasem mam uczucie jakby coś w sercu słabo mi sie robiło,ale lekarz mówi,ze to nie serce[wszystko sprawdzone] tylko od skoliozy.Myślę,że zamiast siedziec po nocach przy kompie powinieneś ze 2 x w tygodniu na basen chodzić.Wyćwiczyłbyś mięśnie grzbietu pływając i poczułbyś się lepiej.

Nie znam się na tych napojach,ale wiem,że trzeba sprawdzac skład.Jeśli w składzie maja taurynę jak red bull,to ż alkoholem łaczyć nie wolno, bo uszkadza serce.Więc może coś z równowagą elektrolitów po alkoholu...Elektrolity to: magnez wapń sód i potas.Zrób bad poziomu elektrolitów.Może będziesz musiał zażyć magnez z wit. B6 czy cos.