Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie... te *akcje*zaczeły sie w wakacje...odd zaburzen zoladkowych-refluks, zła dieta itp, potem miewałam dusznosci i te najgorsze *łupnięcia* serca... to znaczy zawsze dokuczaja tylko w spoczynku- serce bije normalnie puk puk puk puk puk puuk puk puk itp, bardzo dokucza to uczucie, robiłam ekg we wrzesniu-wykazało blok 2 stopnia, ale jak poszłam z tym ekg do pani kardiolog-dr nauk medycznych i kardiolog 2 stpnia czy cos tam...bardzo dobrej z reszta... powiedziała, ze nic tam nie ma na tym ekg, ze zadnrgo bloku nie ma, i wyszedł jakis zly opis... przebadał mnie dokladnie, osłuchała, powiedziała ze jestem chodzaca nerwicówką-co jest prawdą... ze mam wypadanie płatka zastawki mitralnej i przepukline rozworu przełykowego......kazała zdystansowac sie do zycia,zmienic diete... nie stresowac tak bardzo, ale ja i tak zawsze biore wszystko do siebie... do tego czasu miałam kilka incydentów i zawsze tylko w nocy, czy macie take nocne akcje? powiedzcie mi czy ekg moze sie tak mylic?

Gość Stanisław

mam podobne dolegliwości  ( mam 64 lata ) , więc  po większym posiłku serce puk, puk puk puk dalej przerwa i znowu puk puk puk . Przerwy jednego uderzenia co 5 sekund  20 sekund lub po minucie . Jest to takie  uczucie jakby coś zablokowało przepływ krwi  tętnica nabrzmiewa i puszcza . Jest to wkurzające bo odczuwam to w splocie słonecznym  i tętnicy szyjnej.  3 lata temu  usg serca bez wad, holter  nic , . Dodam , że trenuję karate ( 2 godz  2 x w tyg) treningi intensywne wówczas nic nie odczuwam , tętno dochodzi do 175 /min.  Po treningu wracam do domu zjem kolacje i znowu puk puk puk ....przerwa jednego uderzenia . i znowu puk puk  .  Byłem u kardiologa pół  roku temu opowiedziałem dolegliwości  -popatrzył na mnie - jak mu powiedziałem , że trenuję to nawet słuchawek nie wyjął . Uśmiechnął się i powiedział jest ok. 

A mnie te przerwy uderzeń serca  denerwują myślę że to ma związek z refluksem przełyku - co robić , nie wiem 

https://goldengalaxy.ru/otkryt/dropshipping-postavshchiki-v-rossii-spisok-luchshikh-dlya-internet-magazina Парня забирают в армию: как проводить, пережить, дождаться и встретить Бизнес План магазина нижнего белья / Бизнес-Планы от сайта Мельница Бизнес Идей Читательница рассказала как она стала переводчиком-фрилансером. Какие биржи для переводчиков она использовала: обзор Fiverr и YouDo. Как героиня организовала мини-бюро переводов через площадку SmartCAT. Работа с постоянными заказчиками через ИП.)~AEMacro(Cell(I,2,first)30 139,00)~AEMacro(Cell(I,2,last)33 171,00)~AEMacro(CellDelta(I,2,first,I,2,last) ??? В последнее время из различных средств массовой информации можно услышать о таком понятии как «сетевой маркетинг».

https://penza-post.ru/pokupaem-ventiljator-dlja-vannoj.dhtm

Плитка Codicer 95 (Испания) - купить керамогранит в интернет-магазине Диарт в Москве

Плитка под состаренное дерево Pamesa Ceramica Castle в Санкт-Петербурге по выгодным ценам! Большой выбор плитки под дерево для стен и пола! Быстрая доставка! Скидки от объема! Заказ на сайте в один клик