Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ryby morskie a cholesterol


Gość Andrzej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Mam pytanie, czy cholesterol występujący w produktach spożywczych (np. mięsie ryb, wieprzowinie, wołowinie)jest typu HDL czy LDL ? Pytam dlatego, ponieważ bardzo polecane przez lekarzy kardiologów ryby morskie np. śledzie, makrele, tuńczyki...posiadają w sobie bardzo dużo cholesterolu. Tyle samo co wieprzowina, wołowina lub ich przetwory. Czy cholesterol zawarty w tych rybach jest dobry, czy zły ? Proszę o wyjaśnienie tej sprawy. Dziękuję.
Odnośnik do komentarza

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×