Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysokie cisnienie i podwyższona temperatura ciala

Gość mrrex

Rekomendowane odpowiedzi

18lat,zdrowy tryb zycia,silka bez odzywek,cisnienie 150/77 puls 66,stan. podgoraczkowy 37-37.2oC,rano mam normalna temp. przez jakis. czas,co jakis czas uczucie goraca n*a twarzy, zimne rece,wieczorami. robi sie. mi. goraco..Co mi. moze. byc? ZAwsze bylem bardzo nerwowy, do wszystkiego podchodze emocjonalnie, ciagly stress.

Podwyższenie ciśnienia często wiąże się z podwyższeniem temperatury ciała i na odwrót .Nie u każdego oczywiście ale miałam do czynienia z takim przypadkiem .Ciśnienie powyżej 160 i 38 stopni od razu . Musisz iść się przebadać pod kątem cisnienia jest ono jak na wiek wysokie.Być może za bardzo forsujesz się na siłowni .?Porównaj czy zwyżka temperatury występuje wraz ze zwiększonym cisnieniem .Mierz po wstaniu z łóżka rano i potem -i temperaturę i cisnienie .Mierz również przy tych gorącach uderzających i temp.i cisnienie .Zapisuj w zeszycie i idz z tym do lekarza .Może za dużo masz białka w diecie to też obciąża nerki a co za tym idzie cisnienie .A może pijesz jakieś napoje energetyzujące bądz izotoniczne ,colę ,pepsi ,red bulle ?

W dniu 10.01.2012 o 18:09, Gość mrrex napisał:

18lat,zdrowy tryb zycia,silka bez odzywek,cisnienie 150/77 puls 66,stan. podgoraczkowy 37-37.2oC,rano mam normalna temp. przez jakis. czas,co jakis czas uczucie goraca n*a twarzy, zimne rece,wieczorami. robi sie. mi. goraco..Co mi. moze. byc? ZAwsze bylem bardzo nerwowy, do wszystkiego podchodze emocjonalnie, ciagly stress.

Rak łokcia