Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mrowienie w okolicach dawnej rany po uderzeniu w głowę

Gość Ewelina112233

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Ewelina112233

Witam Mam pewien problem i zanim, zgłoszę się do lekarza(a to będzie za jakieś pół roku bo tyle trzeba czekać na wizytę w naszych szpitalach u specjalisty :() chciałam się Was poradzić. A problem jest taki... Mam 22lata, 4 lata wstecz uderzyłam się w tył głowy, rana była otwarta jednak mimo to nie zgłaszałam się z tym do lekarza. Rana się zrosła, pozostało po nim wzgórze które jest wyczuwalne, jeśli masuję tył głowy. Od pewnego czasu to nieszczęśliwe zdarzenie to daje o sobie przypomnieć. ODCZUWAM MROWIENIE W MIEJSCU DAWNEJ RANY, TAM GDZIE TERAZ JEST WZGÓRZE. Co o tym sądzicie

Blizny czasem swędzą jeszcze długi czas.Po wypadku miałam zszywane czołoZe dwa lata odczuwałam w tym miejscu chwilami jakieś kłucia ,swędzenie. Czasem miałam uczucie jakbym tam w środku miała maleńki kawałek szkła.Albo jakby pajęczyna mi się w tym miejscu przykleiła.Tak to odczuwałam,a gdy nacisnęłam ,to mnie bolało.Po 2 latach samo przeszło.Lekarz mówił,że chyba to jakiś nerw był rozerwany,bo i za łuk brwiowy trochę zahaczyło.Sa jakieś maści na blizny.Można spróbować,ale lekarza lepiej spytać.