Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niedoczynność tarczycy, stres, bóle w klatce piersiowej a choroba wieńcowa

Gość aga12223

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Jestem kobieta ma 33 lat, 4 miesiące temu urodziłam dziecko, nie pije nie pale, przed ciążą dużo jeździłam na rowerze, w ciąży bardzo przytyłam, zostało mi dodatkowych 10 kg, ale nadal mieszczę się w normie, ciśnienie mam w normie lub poniżej i niedoczynność tarczycy. W mojej rodzinie zdarzały się przypadki chorób wieńcowych ( mój tata, wujek, babcia). Od porodu żyje w ciągłym stresie i pojawił mi się ucisk na mostek, a wczoraj w nocy obudził mnie ból lewej strony klatki piersiowej, ból ręki i drętwienie palców. Czy z samego stresu mogłam się nabawić choroby wieńcowej? 3 miesiące temu miałam robione EKG i było ono dobre.

To nie choroba wieńcowa, objawy o których piszesz ma większość z osób cierpiących na niedoczynność. Ja też mam częste bóle w klatce piersiowej. Dla swojego spokoju, a jest on Ci niezbędny, szczególnie, że masz maleńkie dziecko, idz do lekarz niech da Ci skierowanie do kardiologa. Myślę ,że będzie wszystko ok. a ty nabierzesz pewności , że nic złego się nie dzieje. Ja zrobiłam szereg badań, włącznie z holterem i nic nie wyszło, a naprawdę często mam jakieś dolegliwości ze strony serca. Głowa do góry!!!!