Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Piszę tutaj z nadzieją (może to źle i dziwnie zabrzmi), że ktoś przezywał coś podobnego. Po porodzie dostałam przejściowego niedokrwienia mózgu ( podejrzewano SM - co wykończyło mnie psychicznie), czekanie na wyniki czy to nie Sm to był najgorszy okres w moim życiu...Płacz, strach i tak na okrągło...Na szczęście okazało się, że to nie Sm a to niedokrwienie, ulżyło mi na chwilę -- zaczęłam szukać w internecie informacji na ten ten temat, gdy okazało się, że to może powodować udar mózgu, zaczęłam się znowu denerwować, szukać jakiś objawów tego u siebie...znowu sie nakręcałam...Od wyjścia ze szpitala czyli od ok 2 m -cy czuje jakbym miała coś w głowie, tak jakby mi sie w niej kręciło ale to to nie są normalne zawroty tylko takie dziwne uczucie...Poszłam do lekarza u którego leczy nerwice moja teściowa (spec. chorób wewnetrznych), doatałam lexotan i divascan, brałam to przez miesiąc, i mam wrażenie, że od leków pojawił się u mnie jeszcze dodatkowo jakiś smutek, przygnębienie...Po miesiącu poszłam na wizytę kontrolną i mówię lekarzowi, że te tabletki mi nie pomagają a może i wręcz przeciwnie... Kazał mi je odstawić i brać afobam...Teraz dopadło mnie jeszcze takie jakby odrealnienie, nie czuje sie czasami sobą, tak jakbym nie czuła własnych rąk, otępienie, myśli depresyjne...Mam już powoli tego dosyć...Nic mnie nie cieszy, ciągle jestem przygnębiona i chce mi sie płakać...Wkręcam sobie,że to może schizofrenia i dużo czytam na ten temat...Mam wrażenie, że wręcz zaraz oszaleje...

Osoba chora na schizofrenię nigdy by o tym żę jest chora nie pomyslała ....to po pierwsze .....Po drugie nie można brać leków przez miesiąc i odstawić i następne i odstawić i twierdzić żę nic nie pomagają .Nawet leki na wypadanie włosów żeby był efekt trzeba brać 3 miesiące .Leki psychotropowe działają na ośrodkowy układ nerwowy i zmieniają jego pracę dlatego jak tak ciągle zmieniasz to zaburzasz jeszcze bardziej pracę tegoż układu .Czy czytałaś ulotki tych leków ,czy wiesz że może na początku nastapić nasilenie objawów i pogorszenie samopoczucia ?Bo mam wrażenie że nie ......A po trzecie nie czytaj o chorobach bo każda zawsze ci będzie pasować -oczywiście z grupy zagrażającej życiu .

U mnie to jest calodzienne oszolomienie jakby jakbym cos miala w glowie,oczy od tego bola i razi mnie bialy kolor i jasne swiatlo dodatkowo nic mnie nie cieszy bo ciagle mysle o tym i kolo sie zamyka,w tej chwili nie lecze sie bo jestem w ciazy i juz swiruje ale wczesniej bralam fluoksetyne i bylo ok.

Byłam u psychiatry...stwierdziła, że to nie schizofrenia (całe szczęście:)), a nerwica lękowa + depresja...Dostałam Mozarin, powoli będę odstawiała afobam - jestem od niego już uzależniona...Ogólnie czuje się kiepsko, moje życie stało się wegetacją, i też się sama cały czas nakręcam...Mam nadzieje, że będzie lepiej:)))Monia25 u mnie wszystko zaczęło się od ciąży, tzn. dostałam niedokrwienia mózgu kilka dni po porodzie, potem nerwy, nakręcanie się i trwa to do dziś ( synek skończył 3 m-ce). W chwilach kiedy czuję się lepiej powtarzam sobie, że muszę być twarda, że niedługo to wszystko się skończy i będę zdrowa..:)))), najgorsze jest to siedzenie w domu, wtedy człowiek ma duuuuużo czasu na myślenie...jeśli mogę Ci coś doradzić to pracuj tak długo jak się da :)))))Z tym oszołomieniem to mam tak samo, i mnie też razi biały kolor (szczególnie kiedy pisze smsy albo tak jak teraz na kompie. monia25 trzymaj się, pamiętaj -MAMY DLA KOGO ŻYĆ I BYĆ ZDROWE:)))))))!!!!!!!!!

Ja miałam podobnie po porodzie...cały dzień sama z dzieckiem wkrecałam sobie różne rzeczy..skończyło się wizytą u psychiatry...depresjaa poporodowa..trafiłąm na świetnego specjalistę dr Piotra Sowińskiego z Gdyni. Super lekarz, pomógł mi wrócić do formy. I też cały czas sobie pwotarzałam ,że mam dla kogo żyć! Teraz jest duużo lepiej, już nie biorę leków, chodzę tylko na terapię indywidualną. Powodzenia w powrocie do zdrowia;)