Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w okolicy płuca i łopatki oraz bulgotanie w sercu podczas wysiłku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dwa dni temu podczas wbiegania po schodach zacząłem odczuwać dziwne klucie w okolicach lewego płuca i lewej łopatki. Gdy przysiadłem po prostu mi przeszło ale od tego czasu za każdym razem jak choć trochę rośnie mi puls, np. podczas szybszego marszu, nie wspominając o wysiłku fizycznym odczuwam to samo. Przy ty takie dziwne i głośne bulgotanie w sercu. Oczywiście czym prędzej wybieram się do lekarza ale to dopiero za 3-4 dni, gdyż szybciej się nie da ale już teraz chciałbym aby ktoś mi wyjaśnił w miarę możliwości co się może tam dziać.

Ja mam identyczne objawy jak michalo 2882, mam 23 lata od zawze sport itd. a tu od roku nie mogę przebiec 200m bo kłuje,miałem próbe wysiłkową, echo lekarze mówią ze jestem zdrowy, ale przecierz zdrowa osoba moze przebiedz 200m niezaleznie od kondycji, napisz michalo czy jakies postępy z leczeniu

Gość perezz22882

Skurcz tętnic wieńcowych - nie mylić z miażdżycą!! przeplywa przez nie mniej krwi kiedy jest wysiłek serce nie wyrabia . magnez potas wapń to ważne minerały niedobór/nadmiar może wywoływać te dolegliwości, mimo to trzeba do skutku chodzić do lekarza