Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Boję się, że wszyscy mają mnie dosyć

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dodałam niedawno post w dziale *Depresja*, ale tutaj zapytam konkretnie o mój największy lęk: mam wrażenie, że wszyscy mają mnie dosyć, że odsuwają się ode mnie. Wykorzystują, odzywają się tylko wtedy, kiedy sami czegoś potrzebują. Mało kto zaprasza mnie gdzieś, ponieważ wiedzą, że nie lubię imprez czy alkoholu, lecz czy to powód, by mnie od razu przekreślać i nawet nie zaproponować zwykłego spotkania? Przez to staję się apatyczna, a zaproszenia dostaję jedynie od osób poznanych w internecie, na które kategorycznie odmawiam, ze względu na strach przed tym, kim te osoby są i jakie mają wobec mnie zamiary. Jak zmienić podejście?

życie jest brutalne ,niestety i to trzeba jakoś przetrawić.Może warto pomyśleć,co cię interesuje,hobby jakieś czy coś...i zapisac się do jakiegoś klubu,gdzie są ludzie interesujący sie tym samym ,co ty.Wśród nich na pewno poczujesz się dobrze.Nawet osoby na emeryturze spotykają się ze sobą i dzielą swoimi zainteresowaniami, wspólnie spędzaja czas,chodzą na wycieczki itd. Może sama cos zorganizuj.Wtedy będziesz mogła zaprosić tego,kogo TY będziesz chciała.I to ty będziesz o tym decydować.

No, juz masz ,,pomysła**,a więc do dzieła.Może sama też poszukaj w internecie konkursów plastycznych no, na rysunek satyryczny czy inne i weż w nich udział.Są tez warsztaty dla amatorów.To dobra rzecz,bo możesz tam spotkać ludzi,którzy lubia to samo,co ty.