Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca, szybkie męczenie się i niepokój a nerwica lękowa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 18 lat. Nie imprezuję raczej, ale w ostatnich miesiącach zdarzyło mi się przez parę dni wypić po 3 piwa. Raz też parę drinków. Jakiś tydzień po drinkach strasznie spadł mi cukier. Sytuacja powtórzyła się ponownie w szkole, osłabłam. Bardzo się wystraszyłam. Porobiłam wszystkie badania: krwi, na tarczycę oraz echo serca i ekg. Wszystko jest ok,ale mimo tego ja nadal czuję się jakoś nieswojo.. Czasami serce mi kołacze, szybko się męczę... Jestem ospała. Zdarzają się duszności, mimo, że jest mi zimno. Mam takie jakieś dziwne napady... Boję się, że coś będzie ze mną nie tak... Często siedzę i sprawdzam swój puls. Czy to może być nerwica lękowa? Dodam, iż w ostatnich czasach miałam dużo stresu... Czy ktoś z Was się już z tym spotkał?

Kup sobie tabletki ziołowe uspokajające labofarm i uzywaj systematycznie.Po 2 tygodniach powinnaś się uspokoić. Do tego magnez z witaminą B6.A źle się czułaś być może z powodu zachwiania równowagi elektrolitów.Jednym słowem imprezy nie dla ciebie,a jeżeli już ,to w granicach rozsądku.

Uważam,że w łagodniejszych przypadkach pomagaja.Tylko efekt jest odczuwalny dopiero po 2-3 tyg. Jeśli nie, to do psychiatry iść trzeba lub psychologa.Przecież nie piszę,że na 100% pomogą! Leki chemiczne też nie każdemu pasują.Piszą tu niektórzy,że b. długo biorą i nic.

Gość elektronik87

Judit777 Witaj mam podobne objawy często rano budze sie z atakiem nieuzasadnionej paniki, jaki masz puls spoczynkowy, a jaki podczas ataku paniki ja nieraz mam atak paniki i dostaje pulsu do 160 uderzeń boję sie tego i zostałem zapisany do poradni leczenia zaburzeń rytmu zbacze co tam powiedzą