Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Męczące objawy a stres i alergia

Gość london63

Rekomendowane odpowiedzi

Od długiego już czasu mam problemy ze zdrowiem, lekarze zwalają na STRES i ALERGIE. Przedstawie wam moje objawy. jelita chyba : ciągle burczy mi w brzuchu, stuka, przelewa się gdy jestem najedzona, głodna, bez przerwy.. czy się stresuje, czy jestem spokojna. Czasami nie moge pierdnąć, zalegają mi gazy, wiem, ze chce sie spierdziec, ale nie moge , a czasami częste gazy. Od paru dni boli mnie brzuch, mam co jakiś czas zaparcia, czasami widzę krew na papierze.. Przełyk: często bekam, czuje kwas i tak jakby pokarm wraca od przełyku z powrotem, czasami czuje pieczenie (zgaga chyba). Często też nagle dostaje jakiegoś ataku kaszlu, że aż mi się chce wymiotować i tak jakby się dusze, gdy napije się wody troche ustaje. Do tego nic mi się nie chce, mam chyba depresje, nawet z domu mi się nie chce wyjść, a zawsze byłam bardziej rozrywkowa i towarzyska. Chodze na odczulanie, powiedziałam lekarce o moich problemach z przełykiem, stwierdziła, ze to moze byc refluks spowodowany alergią. Chce zrobić badania na kał i może wybrać się do lekarza po skierowanie na jakąś gastroskopie czy coś. Co radzicie, jakie badania zrobić? Ktoś miał podobne problemy i może się podzielić jakąś wskazówką, radą? Proszę, na prawdę mnie to już wykańcza mam 18 lat. Dodam jeszcze, że moi rodzice mieli helicobacter i jakieś nadżerki w jelicie czy coś w tym stylu nie jestem pewna, ale też mają problemy teraz z jelitami?

Natychmiast zrób sobie następujące bad. krwi: OB,CRP, morfologia z rozmazem, elektrolity,Alat,Aspat.CAE.A także kup w aptece pojemniczek na kał i bad. kału na krew utajoną.Przed badaniem 3 doby nie jeść mięsa.Z tymi wynikami szybko do gastrolog. On ci na pewno pomoże,mając te wyniki i po badaniu twego brzucha.Jak możesz sobie ulżyć tymczasem sama ?Nie jeść potraw wzdymających,zapoznaj się z dietą lekkostrawną.Jeść gotowane warzywa.Nic surowego.Pić len mielony.Oraz jeść dziennie 2 łyżeczki zmieszanych w proporcji wagowej 1:1 zmielonych -kminku i majeranku.Działa to rozkurczowo na i przeciwzapalnie na mięśnie jelit i jest BARDZO skuteczne.Również bardzo skuteczne[już po tygodniu widac wyraźną poprawę] jest picie naparu z kłącza tataraku.Kupuje się w sklepie zielarskim.Należy w 1,5 szklanki wrzątku zaparzyć pół łyżeczki kłącza.Przykryć na pół godziny do naciągnięcia.Potem odlać przez sitko pół szklanki i wypić przed jedzeniem .Trzeba pic ciepłe.Dlatego szklanke włózyć do naczynia z ciepłą wodą na chwilę,aby s ię podgrzało.Oprócz tego na czczo pij szklanke ciepłej przegotowanej wody,codziennie i dużo pij wody ciepłej przegotowanej w ciągu dnia.Najlepiej źródlanej.Byłabym wdzięczna,gdybyś po tygodniu czy dwóch napisała tutaj czy ci lepiej.Te sposoby są wypróbowane i skuteczne.Jeszcze możesz robić na leżąco masaż brzucha: należy zacząć od prawej strony [tam,gdzie wątroba] i wykonywać prawą ręką duże ruchy koliste zgodnie z ruchem wskazówek zegara,naciskając dość mocno.pOzdr.

Dziękuje za rady :) Moi rodzice mieli gastroskopie i obydwoje mieli helicobakter oraz jakies nadzerki czy wrzody.. nie jestem pewna co, ale moge spytać jeśli to coś może pomóc. Od jutra postaram się wasze rady wcielić w życie, w rossmanie widziała m test na helicobacter właśnie za ok.20zł, czy taki też jest wiarygodny?

Gdy zaczeły się moje problemy z burczeniem w brzuchu to robiłam pare badań. Miałam robioną morfologie z rozmazem, usg brzucha i badany cukier, wszystko podobno było wporządku, no może tam z krwi 2 były troche więcej niż jest w normie, czy tam mniej, ale lekarz powiedział, ze dobre wyniki wyszły i że to przez nerwy wszystko. Tej lekarce od alergii powiedziałam, że mam własnie co jakiś czas taki napad kaszlu, że mi sie aż wymiotować chce i wtedy powiedziała, że to na pewno refluks i przepisała jakieś tabletki :/

Burczy mi najbardziej w brzuchu właśnie przy leżeniu na plecach, też nie wiem dlaczego, a najgorzej po zjedzeniu: jabłek, mandarynek, rosołu, świeżego pieczywa, zupie jarzynowej. Zrobię te badania w jak najbliższym czasie, a narazie zastosuje się do waszych porad:)

Test na helico możesz zrobić jak najbardziej ale taki z apteki ,nie znam tego z rossmanna .Kaszel i chęć wymiotowania rzeczywiście jest objawem refluksu .A jakie tabletki na to brałaś ?No i czy brałaś je regularnie czy po 2 tabletkach poszły w kąt ?

Dopiero dzisiaj byłam u lekarza. Pani lekarka nic konkretnego nie powiedziała, przepisała tylko polprazol raz dziennie + gastroskopia :/.. juz sie boje tego badania po przeczytaniu opini na forach.. ale mam pytanie, ponieważ mój ojciec też zażywał porplazol i jakiś czas temu gdy przeczytałam ulotke wziełam 1 tabletke *na spróbowanie* wiem, ze glupi pomysl samemu brac leki, ale coz stalo sie.. wtedy tak dziwnie burczało mi w brzuchu, z lewej strony i głośno jak nigdy, a popołudniu doszła do tego jakaś biegunka.. nie wiem czy to przez polprazol. Jutro 1 raz po tym zdarzeniu bede brala te tabletki, co robic jesli znow pojawia sie poprzednie dolegliwosci po zazyciu tabletki? Udac sie znowu do lekarza? Dodam jeszcze, że nie pije tych ziół co polecaliście, ale za to przegotowana woda bardzo mi pomaga i bardzo dziękuje:)

Gość Czarekkkk

Jeżeli masz alergię to polecam testy i odczulanie metodą STI w gabinecie alergikus. Efekty są rewelacyjne. Miałem alergie pokarmowa i też bolał mnie brzuch, do tego pojawiały sie objawy skórne. Robiłem różne badania, brałem leki lecz na niewiele to się zdawało. Dopiero kiedy trafiłem na metodę STI efekty były nie do wyobrażenia już po paru tygodniach od oczulenia objawy skórne zaczęły znikać a po bólach brzucha czy problemach żołądkowych nie ma ani śladu. Szczególnie polecam tam specjalistę naturopatę Jacka Wikarskiego. Dzięki niemu dowiedziałem się wielu rzeczy na temat alergii i zdrowego trybu życia polecam.

Gość izabelmakow

Zgadza się alergia to okropna sprawa wiem to po sobie. Odczulałam u Naturopaty wikarskiego jacka roztocza oraz pswzenice i pomogło. Ważna sprawa że to nie lekarz i ma całkiem inne podejście wręcz w 100% naturalne. Przedstawia wszelkie aspekty wraz z pełnym wykładem z dietetyki i tego co jedłam do tej pory. Teraz po jego zabiegach terapeutycznych czuję się jak dawniej i co najważniejsze konserwanty, barwniki i cała przetworzona zywnosc juz mnie nie interesuje pzdr