Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności przy nerwicy

paola

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was od dawna i dopiero teraz postanowiłam do was napisać z moją koleżanką tak nazywam swoją nerwice jestem od roku i nie daje mi ona żyć normalnie a nikt nie chce mnie zrozumieć każdy mówi tzn moja rodzina ze jestem głupia i wymyślam a ja naprawde nie daje rady teraz mam okropne duszności czy też was to morduje ze az życ sie nie chce

Witaj Paola jaCie doskonale rozumiem ja mam nerwice lekowa zawsze boje sie o swoje zycie,,codziennie budze sie i zawsze cos mi jest jak nie zawroty ggłowy ,bole klatki piersiowej itd w domu wszyscy mnie tez tak demoralizuja,ze sobie to wymyslam,ze to moja obsesjaq itd,,jest to straszne ale daje rade mam synka ktorego kocham nad zycie i kiedy sie tylko zle czuje staram sie nie myslec o tym zajmuje sie nim..robie co kolwiek zeby nie dac sie tej strasznej chorobie pozdrawiam

Witam jesem marcin .niby wzmagam sie z nerwica wiele lat najpierwzawroty głowy potem omdlenia teraz duszności nie mogę najmniejszego wysiłku zrobic :/. Miałem 3 razy echo serca wiele ekg holter itp . Tomografii płuc Rtg klatki spirometrie i niby nic a ja sie dusze nie mogę nabierać powietrza a jeżeli chodzi o wysiłek to wogole nie robię bo sie boje udusić :/ czy mogę mieć nadciśnienie płucne np jak to wykryć ? Jedyny objaw w badaniach na echo serca ze troszkę przepływ przez zastawke płucne jest przyspieszony norma na internecie 0.6 do 0.9 m/s a ja mam 1.2 ale żaden lekarz nie doczepil sie do tego