Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie gorąca na twarzy, zimne ręce i stopy przy wysokim ciśnieniu

Gość Adi93

Rekomendowane odpowiedzi

Ale może za dużo jak na ciebie i twoje nerki .Zobacz jak się kończy dieta Dukana czy tam Dunkana jak kto woli ,ludziom wysiadają nerki a tylko z pożywienia pobierają białko ...nie wiem zrób chociaż badanie ogólne moczu ,jęsli będzie ślad białka lub jakaś jego wartosc to znaczy że za dużo go jesz .To nadciśnienie z księżyca nie spadło ,może za bardzo się forsujesz .Przez internet nie da się postawić diagnozy .

Takie objawy mogą być wynikiem stresu ale też poważnych problemów z sercem które się dopiero odzywają. Żeby mieć pewność i spokój że wszystko jest w porządku trzeba iść do kardiologa jak coś to od siebie polecam tych w Centrum Medycznym Unicardia. Jeżeli chodzi o siłownię to każdy zanim zacznie na niej ćwiczenia powinien zrobić podstawowe badań. U mojego znajomego właśnie przez siłownię wyszły problemy z sercem.

Witam, ja nie na bierząco bo z 2019, jednak takie objawy to może równie dobrze być zwykłe przemęczenie i stres przez które cierpi nasz układ krwionośny lekka niewydolność żylna czy coś takiego, należy pobudzać krążenie (herbata z imbirem, rozgrzewanie rąk) a także przyda się odpowiednia ilość snu. Aczkolwiek badania oczywiście nie zaszkodzą, ale nie muszą być konieczne.