Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silne bóle głowy i duszności przy nerwicy

Rekomendowane odpowiedzi

Może być masaż,ale jeśli usuniesz przyczynę skutek sam zniknie.A przyczyną jest kawa.Wątroba jest władcą mięśni,wiązadeł,ścięgien,nerwów,rządzi też krwią.Wszystko jest w porządku,dopóki coś ją nie wytrąci z równowagi.A kawa ma na nią wielki wpływ,powoduje,że stają się ona gorąca.W tym stanie,mięśnie stają się napięte,czego skutkiem jest ból.Przy takim stanie wątroby u kobiet mogą pojawić się długie ,obfite j bolesne menstruacje.Masaż i picie kawy wg mnie wzajemnie się wykluczają.Czytałem również,że napięcie mięsni układu oddechowego,może być przyczyną duszności,poprzez obkurczenie oskrzeli.Taki stan wątroby może być również skutkiem niedosypiania,zbyt małej ilości snu.

Ja wiem czy lepiej :( .. Kawy nie pije bo mój tato twierdzi , że mam za duże ciśnienie żeby pić kawę , a mam ( 135 na 65 ) .. Więc sama nie wiem .. Rytm serca mam ( jednego dnia np , 86 a następnego 89 ) .. ;/ .. Ciężko mi się oddycha strasznie , a dzisiaj jak jest tak niskie ciśnienie to już całkiem :( , Strasznie boli mnie głowa ręce itd ... Ale spróbuje dzisiaj tego masażu co polecał kolega ...

Gość agata0021

Hej ...Przypadkiem wpadłam na to forum i przyznaję że mam to samo co Ty...Od maja 2011 jestem nie do życia .Zaczęło się od słabości, uczucia , że zaraz zemdleje, przyśpieszone bicie serca, nadmierna potliwość, wybuchy ciepła i zimna na zmianę..Ehhh A od 3 miesięcy walczę z bólami głowy . Jest lepiej bo nie biore tego tak do siebie. Wiem , że musze powiedzieć temu NIE , ale jest ciężko. Mam synka półtorarocznego i dl aniego muszę dac radę,studia, których nie mogę zaprzepaścić. Choć czasem też miałam , mam myśli że umrę Wmawiam tętniaki , guzy. Kiedyś tak nie miałam . A teraz ze wszystkiego robię wielkie Halo...Kto tego nie przeżył nie jest w stanie sobie wyobrazić co człowiek przechodzi...