Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silne bóle głowy i duszności przy nerwicy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .. Z tą *okropną* chorobą zmagam się od października :( .. Pierwszy atak był taki , że skończyło się to wizytą na pogotowiu i zastrzykiem uspokajającym . Drugi atak przeszłam w Pracy :( coś strasznego .. Trzeci i najgorszy atak przechodzę teraz :( Już nie daję sobie z tym rady .. :( .. Od 24.10 się męczę i nic :( .. Biorę Hydroxizinium , ale to pomaga mi tylko trochę :( .. Nie mogę sobie poradzić z tymi ciężkimi dusznościami i te silne bóle głowy ( coś strasznego ) :( .. Może mi ktoś powiedzieć , doradzić jak sobie z tym poradzić :( .. PROSZĘ o POMOC :( .. Jestem osobą słabą psychicznie :( .. Mimo swojego młodego wieku ( 20 lat ) , trochę w życiu już przeszłam .. Jestem Mamą 2 letniej córeczki ( Zuzi ) , a przez tą chorobą mam wrażenie , że umieram :( i moja córeczka zostanie sama :( . Czy każdy tak ma ? Proszę POMÓŻCIE ;(

Myslę ,że do psychologa powinnaś sie udać.Hydroxyzinum działa przymulająco.Spróbuj ziołowe tabletki uspokajające labofarm 90 tabl..Po 2-3 tygodniach jeśli poczujesz sie lepiej ,to uzywaj długi czas.Tylko systematycznie.Pomagają pozbyc się niepokoju.Musisz przemyśleć jaka sytuacja w twoim życiu mogła ten stan spowodować.I nabrać do niej dystansu.A w tym ci pomoże psycholog.I magnez z wit.B6 sobie kup 1 opakowanie.Lepszego życia w spokoju w Nowym Roku.!

Robię badania .. Dziś zrobiłam morfologię itd .. Boję się tej choroby okropnie .. Najgorsze są te kołatania serca .. Raz Bije mocno a innym tak słabo , że prawię go nie czuję :( Budzę się z płaczem w nocy , nerwowo sprawdzam puls itd .. Wiem , że to szaleństwo , ale ja na prawdę czuję , że przegrywam z tą chorobą :( .. Staram się o tym nie myśleć , ale słabo mi to wychodzi .. Nawet teraz czuję te okropne duszenie w gardle ;( ..

Czemu nie poszłaś na randkę !!!!!!!??????????Wiem że to straszne takie objawy ale może powinnaś iść .Ja się martwię kontraktem na nowy rok z NFZ a wyniki dopiero 13 stycznia ....chyba tez pierdolca jakiegoś dostanę .Sama własnie wziełam Hydroxyzynę bo mnie nosi i miejsca nie mogę znależc ......Już dzwonię po wspólniczkach i gadam tylko w czarnych wizjach .....nic od nas nie zalezy a Nfz da komu uzna za stosowne kontrakt ....i to najgorsze .Przez te 2 tygodnie wpadnę sama w nerwicę :)

Ale własnie musisz się pozbierac dla dziecka !!!Wiesz każdy ma jakies problemy ,ja teraz martwię się o kontrakt ,martwię się o rodziców bo są chorzy ,martwię się o wszystko własciwie -tak już mam .I też mam nie raz dośc ale zawsze staram się widziec szklankę w połowei pełną a nie w połowie pustą .Pomyśl ile jest młodych ludzi chorych poważnie na nowotwory ,jak musi martwić się np.matka dziecka chorego na raka walcząca o każdy dzień ???Czy od razu nie wydaje ci się że jednak masz szczęście w życiu ?

Witaj ja na nerwicę leczę się juz prawie 5 lat.Ataki były straszne naprawdę wykręcało mi ręce dretwiał język pół głowy nie mogłam oddychać to było straszne nagle nie widziałam potem panika że umieram co mi jest ciśnienie wtedy podskoczyło wiele ataków aż udałam się do psychiatry dobrał mi leki które biorę codziennie i nie otumanią mnie mam też tabletki dorażne wrazie tych ataków i pomogą ale stres goni stres bo mam chore dziecko na bąblownice rzadka choroba jak nowotwór tylko szybciej atakuje organy ja mam 2 wady serca i częstoskurcz i ta nerwica do tego nie mam sil leków biorę więcej bo stres mi towarzyszy ciągle i muszę brac leki więc rób badania na wszystko bo u mnie np przy wadach serca często towarzyszy nerwica ale po przejścich też się u mnie pojawila.Wiem jedno przy ataku nie bądz sama bo wtedy atak się nasila bardziej ja miałam dziesiątki ataków i sobie radze musisz o pomoc kogoś poprosić naprawde nie lekceważ ataków nerwicy bo najgorsze może być przed tobą a masz małe dziecko.pozdrawiam

Przy nastepnych bólach,jeśli chcesz spróbuj.Opuszką kciuka lub palca środkowego uciskaj okolicę przy zewnętrznym kącie oka,po obu stronach głowy.Ucisk silny około 5 sek.przerwa i ponownie.Jak długo?Ile zechcesz i wytrzymasz bo to jest bolesne.Możesz również masować mięśnie karku.Do tego jednak potrzebna jest pomoc innej osoby.Powinna uciskać mięśnie karku,na całej jego długości.Ucisk powinien być silny ale z wyczuciem,to bardzo bolesny masaż.Od Twojej wytrzymałości zależy czas tego masażu.Mniej więcej na szerokośc Twojej dłoni od kręgosłupa,na mięśniu barkowym,tym,który schodzi z karku,po obu stronach karku znajdują się punkty,które musisz znalezć posługując się uciskiem.Znajdziesz je bez trudu i sie nie pomylisz,są baaardzo bolące,je też trzeba uciskać,również z wyczuciem bo ból jest wielki.Są to punkty,w których gromadzą się Twoje stresy,złości,niepowodzenia,żale,wszystko co powinno być usunięte a tkwi.Jeśli jesteś w stanie, zrezygnuj z kawy.Okres prawdopodobnie masz długi,bolesny i obfity i może być przyczyna bólów głowy.Kładąc się spać i nie tylko,podłóż swoje dłonie pod okolice nerek,prawdopodobnie te miejsca będą chłodne,podgrzej je dłońmi.pozycja niezbyt wygodna.Rób to codziennie,jest szansa,że serce sie uspokoi a może i duszności.