Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uciążliwe kołatanie serca przy wysiłku

Gość megi

Rekomendowane odpowiedzi

od tygodnia, odczówam uciążliwe kołatanie serca przy wysiłku. nie wiem czym to jest spowodowane. byłam u lekarza, zrobił mi EKG które nic nie wykazało. wysłał mnie na badania, byłam, ale dostane wyniki za tydzień :( do tego czasu zdąże się wykończyć. może ktoś poejzewa co by to mogło być??? prosze o pomoc. odpowiedzi prosiłabym wysyłac na email, z góry dziękuje.
Może masz nerwicę? Często objawia się ona kołataniem serca.Powinnaś też zrobić badanie tarczycy tzn. oznaczyć poziom hormonów tarczycy.Przede wszystkim nie denerwuj się tak bardzo,wtedy serce też szybciej bije.W ostateczności idż do kardiologa on Ci wszystko wytłumaczy, ale miej ze sobą te badania tarczycy.Miałam podobny problem i już jest dobrze.Tobie też życzę szybkiej poprawy!
Witam mam zapytanko, jak wyszła sprawa z twoją tarczycą ja juz od roku chodze od lekarza do lekarza, u mie wytsepują objawy ucisku w klatce piersiowej, trzese się, mam uczucie,że czasami juz brakuje mi powietrza. po wszystkich badaniach okazało się,że może to byc nerwica natomiast niepokoje się ,że to z powodu tarczycy. Badania wyszły mi tak iż ths mam obnizone ale ft4 w normie i to jest dziwne moze to być jakiś stan przejściowy. Wykluczam horobe serca bo miałem robione ekg,echo serca, holter czasami nie mam juz siły a było tak pięknie ... pozdrawiam
Odpowiadam na Twoje pytanie.Poziom hormonów mam w normie. Tarczyca jest tylko nieznacznie powiększona.Zażywam Jodit.A kołatanie serca, potliwośc, duszności,zawroty głowy spowodowane są nerwicą.Tak powiedział endokrynolog. Powinieneś zgłosić się do endokrynologa.Musisz mieć skierowanie