Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silne duszności przy nerwicy

Ozi198

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od wielu lat lecze sie na nerwice . Kiedyś miałem zawroty głowy pózniej stany omdlenia lecz nigdy nie straciłem przytomności a teraz problemy z oddechem ( jak bym miał doszło w pluchach badz niemożność brania pełnego satysfakcjujacego oddechu ). Miałem 4 razy echo serca ostatnie tydzień temu i wszystko ok , masę ekg i holtery , rtg płuc ,spirometrie ,wszystko jest ok a ja mam duszności .nie chce nawet na piętro wchodzić bo sie bje ze sie udusze co to moze być ? Powiedziałem kardiologii ze to mize nadcisnienie plucne ale wykluczył co myślicie ?

Na mój chłopski rozum Twoje oskrzela są zwężone,obkurczone.Możesz pożegnać sie z kawą i jej pochodnymi,smażonymi tłuszczami a stresy zastawiaj w pracy w sejfie.Jeśli chcesz spróbuj* Google>tcm-info.ch Home>Akupunktur>Leber meridian>Leber 02 i Lungen meridian>Lungen 09.Pierwszy z nich to punkt akupunkturowy na kanale wątroby.Jest to punkt antyspastyczny,rozkurczowy.Drugi to punkt na kanale płuc.Reguluje poziom energii w płucach.Jeśli energii jest za mało-dodaje,jeśli za dużo-ujmuje.Każdy z nich znajduje się na lewej i prawej ręce/stopie.Jeśli wbijesz igłę w ten punkt / w co wątpię i nie zalecam / będzie to akupunktura,jeśli na ten punkt położysz opuszkę środkowego palca i potrzymasz 2-3 minuty,będzie to digitopunktura.Ja zrobiłbym to.Możesz to zrobić pojedyńczo albo oba punkty.Nię łącz punktów stopy i ręki.Poczujesz lekkie pulsowanie.Możesz poczuć się senny.Zacznij od stopy i poczekaj na skutek.