sskomplikowany Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Pytam bo media straszą , a ja się rozejrzałem i nie widzę tragedii . Podejrzewam , że firmy farmaceutyczne rozpętały czarny pijar . Wręcz odwrotnie , miesięcznie będę płacił o wiele mniej . O czytelność recept trzeba zadbać zawsze , posprawdzać literki , cyferki itd. Tańszy odpowiednik musi być wpisany na receptę expressis verbis , warto przejrzeć wcześniej listę i dobrze się przygotować . Z tym ,że ja nie jestem w tej grupie poszkodowanych np. cukrzyków ... listę można obejrzeć choćby tu http://www.polskatimes.pl/artykul/480603,lista-lekow-refundowanych-na-2012-rok-pelna-lista,z,96,id,t,z,no.html pozdro . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Burbon Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Ministerstwo znalazło doskonały sposób na pozbycie się schorowanych emerytów i miliardowe oszczędnosci budżetu w 2012 roku. Proponuję znieść refundację wszystkim po 65 roku życia, tym z ministerstwa też. Emeryt Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Z relacji znanych mi osób biorących stale leki- nie widzą tragedii jeśli chodzi o ceny..Moze awanturę podsycaja firmy farm., dla których nastana gorsze czasy... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość dedal Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 To zależy o jakie choroby i leki chodzi. Cukrzycz ( o ile nic się nioe zmieni) dostaną mocno po kieszeni. Np. paski i insulina była za grosz, a teraz jedno opakowanie pasków i iinsuliny ok. 6o zł. A ludzie po przeszczepach, którzy musza tera płacic ok.200 zł. za lek praktycznie ratujący życie, ludzie z nowotworami, którym zabrało się refundację leków przeciwbólowych ? Pani minister Kopacz za wprowadzenie nieludzkich zmian i arogancję ( oświadczenie, że za granicą jej program się podoba, tytlko u nas nie ) powionna byc zdymisjonowana i wyjechac za granicę, gdzie tak dobrze jest oceniana. My żyjemy w Polsce i za emerytury polskie, a nie zagraniczne ! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Weronika Burda Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Ciekawy artykuł na ten temat można przeczytać pod tym adresem : http://www.stefczyk.info/publicystyka/opinie/sandauer-pacjent-stal-sie-zakladnikiem zachęcam do komentowania ------------------------------------- Weronika Burda eRzecznik serwisu stefczyk.info Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość AdamDer Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Lista leków została już uzupełniona i własnie na serwisie stefczyk.info jest to opisane. Ponoć do późnego wieczora pracowali nad zmianami Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość AdamDer Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Http://www.stefczyk.info/wiadomosci/polska/ministerstwo-opublikowalo-liste-lekow-refundowanych Zapraszam do lektury Cytuj Odnośnik do komentarza
officemakra Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Witam i zapraszam do korzystania z Listy Leków Refundowanych w Excelu z intuicyjną możliwością wyszukiwania leków.....do pobrania tutaj: http://www.officemakra.pl/download.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Michalek Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Sprawdziłem ten link i jest to wersja 14 dniowa. Warto sprawdzić gdyż nie wymaga żadnej instalacji no i mocno się zdziwiłem - nie wiedziałem że excel pozwala na takie cuda... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Marek pacjent Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 To nie exel tylko jakiś dodatek. Fajnie wszystko zrobione i naprawdę można szybko znaleźć to co jest potrzebne. Dla pacjenta, lekarza czy apteki - POLECAM. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pacjent33 Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Ja polecam stronke http://leki-refundowane.info ma wbudowana wyszukiwarke jak rowniez aktualna liste do przejrzenia. cos pisza o marcowej aktualizacji Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lekarka Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Trzeba bardzo pilnować aby lista była aktualna (teraz listy zmieniają się co 2 miesiące). Czasem zdarza się, że w natłoku informacji można natrafić na po prostu starą listę. Piszę o tym, bo raz rzeczywiście coś takiego mi się przytrafiło. Na to nie możemy sobie pozwolić. Najlepiej korzystać ze sprawdzonych stron. Ja polecam bardzo łatwą w obsłudze i zawsze aktualną: www.leki.egabinet.pl Pozdrawiam serdecznie :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość anula456 Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Zastanawiam się po co urzędnicy wymyślili by zmieniać listy leków refundowanych co 2 miesiące wcześniej odbywało się to co 3 i nikomu to nie przeszkadzało, a przynajmniej było z tym mniej problemów. Ale jak to w życiu to jeden z ich kolejnych świetnych pomysłów podobnie jak te na tej liście: http://porownywarkalekow.pl/top-10-absurdow-polskiego-prawa-farmaceutycznego/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi