Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przyspieszone bicie serca po marihuanie

Gość pepelubizielone

Rekomendowane odpowiedzi

Gość pepelubizielone

Witam niedawno po zapaleniu wiekszej ilosci marihuany przez okolo 5 min moje serce bilo bardzo szybko potem juz sie uspokoilo jednak nie mialem fazy smiechowej bylo tak jakby normalnie a podczas bicia szybkiego serca myslalem ze juz umieram. Na 2 dzien jakos bylem taki przymulony potem juz bylo dobrze przeszlo mi niedawno tez palilem w meijszych ilosciach i nic mi nie bylo. Pytanie brzmi skoro po tzw. 1 bicu jak szybko wypalilem i serce mi tak szybko bilo to po wypaleniu dwuch moje srece rozsadzi ? rozerwie ? dostane wylewu itd. ?

Gość pepelubizielone

To to juz nie bende palil bo wole sobie zyc moje serce zawsze co nei zmieze jak nic nie robie to ma puls 77 a cisienie przed chwila 117/77 czy jest ok ? Czytalem na innych frach ze to jest wkret z tym biciem serca wszystkie zmysły sa wyostrzone i slyszymy swoje bicie serca po czym dostajemy paniki i serce naprawde zaczyna szybko bic. Czy po marihuanie moze serce bic az tak szybko zeby sie zatrzymalo ?

Google dobry wujek : jest napisane ze - od 5000 tys lat nikt nie umarł od maryski ! zacofane barany ,sam JUZ nie pale bo wyrosłem z tego ale wiem ze piszac ten post to od papierosów umarło ze 7 osób na swiecie tyle samo od alkocholu i chemii w powietrzu .wszystko jest dol ludzi tylko w rosadnych granicach pozdrawiam

Gość pepelubizielone

A więc jak bo zaraz new year i kupił bym se trochę ale się obawiam czy oby nic mi nie bedzie a wiec ? nie da rady umrzeć dodam że zaraz za tdzien po tej akcji palilem i nic mi nie było norlanie jak biełem to chwile sece szybciej biło czulem i potem zwoliniło a nawet dyby zaczeło byc nó szybko to nie umre ?

Młody człowieku ............jeśli chcesz swoje życie i zdrowie powierzyć opinii na forum i pytasz czy umrzesz czy nie umrzesz to ja nie mam już nic do dodania .Odpowiedz mi na pytanie czy jak teraz wstanę i pójde do kuchni to upadnę i skręce kark czy nie bo nie wiem czy iść czy nie iść .czy ryzykować czy nie ryzykować ?Bo niektórzy się przewracali i łamali kark a niektórzy nie ?Jak myślisz isć czy nie ?

Stary temat ale napisze: piszesz nie ma fazy miechowej itp wiec jak mniemam jestes lub byles poczatkujacym baaczem nieznanej strony swiadomosci.zapewne popalałes z kumplami trawke smialiscie sie do rozpuku impra ze hej itp.jak sądze zapaliłes pewnie sam i nagle zwróciles uwage na dzialanie swojego wlasnego ciala w taki sposob o ktorym nawet nie miales pojecia czyli poczules swoj rytm serca i to cie moze przestraszylo zdziwilo na tyle ze serce zaczeło szybciej bic a rezultatem byla lekka panika.dobrze mysle? a teraz d tych wszystkich anty co tu sie udzielali: konopie to w gruncie rzeczy roslina bardzo dobra jak nie cudowna , ale zyjemy w takich czasach w takk wysterowanym spoleczenstwie ze wpompowali nam ze to jest be fuj do wiezienia ze narkomania(igly strzykawki aids morderstwa i to wszystko złe) ze Wy wszyscy na to tak patrzycie i to jest wlasnie smutne ze ludzie sa tak słabo uswiadomieni.tysiace lat uzywania i raptem kilkadziesiat lat nakazu odgornie wrzuconego z siedliska calego zła usa. to naprawde jest smutne pozdrawiam 39letni zwolennik palenia.

Napiszę coś od siebie bo mam podobnie. Zdarzyło mi się to pare razy. Po około 10-15 min po spaleniu dobrego staffu. Czas trwania to też około 5 min. Mało tego że serce mi biło jak oszalałe i wydaje mi się że mocniej. To miałem lekkie zawroty głowy i obawiam się że gdybym zaczął chodzić czy wykonywać jakiś wysiłek to pewnie bym się przewrócił. Podejrzewam że przyczyną jest skok ciśnienia. Ostatnim razem stało mi się tak od stresu. Kumpel chciał ognisko rozpalać przy lasku... uznałem że nie jest to dobry pomysł jeszcze po upałce. Więc jeszcze żyję. Planuję nosić ze sobą urządzenie do mierzenia ciśnienia i sprawdzić co się faktycznie dzieje z moim tętnem. Trzeba to zbadać :) P.S. Bardzo chu*owe uczucie ale grunt to opanowanie w takiej sytuacji. Nie można panikować bo to pogorszy sprawę.