Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drętwienie, pieczenie, duszność i omdlenia przy nerwicy lękowej

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Martynaaa

Mam dokladnie to samo, czuje takie pieczenie i jakby skurcz w okolicy serca i kolatanie, do tego dretwienie lewej reki i czesto towarzyszacy temu dziwny bol, nie panuje nad atakami, zaczynaja sie nie raz bez konkretnego powodu...u mnie trwa to 4 miesiace i naprawde mam tego dosyc...oczywiscie na badaniu krwi i EKG wyszlo wszystko idealnie, sadzilam ze po tym sie uspokoje ale nie..

Ja też mam to samo... to ta głupia nerwica lękowa, moje objawy są straszne: duszności bezsennośc[ kiedy mam zle mysli ] dziwne fobie [np, kaszlenie, plucie w sciane, zeby odgarnac zle mysli o.O] bole glowy, brzucha, serca i kregoslupa wmawianie sobie chorób drętwienie pocenie sie nadmierne kiedy sie zdenerwuje kiedy mam napady lęku poco sie, dusze i mocno trzęse czasami chce mi się płakać nie jestem świadoma niczego, to jest straszne Ja chce sie z tego wyleczyć! mam już postanowienie na nowy rok ! :D powodzenia wszystkim i pozdrawiam :D

Witam Was serdecznie. U mnie jakiś miesiąc temu lekarz powiedział że mam nerwicę lękową. A zaczęło się nagle. Po porostu wczuwałam się w czyjąś sytuacje i to wystarczyło że zaczęłam dostawa takich lęków że jak pomyślę :( Pierw bolała mnie pod pachą to stwierdziłam że to rak piersi. Potem bolały mnie stawy to oczywiście stwierdziłam że to rak kości teraz jestem przy białaczce. Wierzcie mi to jest straszne a gdy pomyślę o badaniu krwi to bez komentarza. Ludzie to jest choroba którą trzeba leczyc. Ja juz zaczęłam i aby do przodu tylko najgorsze w tym jest to że dopisuję sobie różne choroby - katastrofa Pozdrawiam WAS wszystkich serdeczne. Aja mam 29 lat

Hej. Dasz radę. Po prostu nie wmawiaj sobie rzeczy których nie ma. Ja dziś w nocy obudziłam się z takimi lękami że już miałam brać tabletki ale powiedziałam sobie że dam radę i zaczęłam myśleć o zabawnych rzeczach i mi przeszło. Zasnęłam bez problemu. Dużo mi daje rozmowa z lekarzem. Przy tej chorobie tak po prostu jest i to jest ten -------- ( minus ) Pozdrawiam

Gość Piotr1989

Witam ja mam dokladnie to samo.Zaczelo sie jakies 5 mies temu.Dopadla mnie silna dusznosc,nogi jak z waty,uczucie mdlenia robilem sie blady jak sciana.Az wkoncu pogotowie mnie zabralo wytlumaczylem im o co chodzi,ale na mnie patrzeli jak na wariata.Jesli ktos chce pogadac zapraszam na gg 4129701

Hej Emila widze ,ze masz podobne objawy jak ja mi od poł roku to dokucza lekarze mowia nerwica nerwica ,ale porobiłam badania zeby nie ominąc czegos wyszło wysokie tsh ,ale zmian w tarczycy nie ma wiec dusznosci nie od niej ale na tle nerwowym trafiałam juz na ostry dyzur kilka razy.... od tyg jest gorzej jutro ide do lekarza poprosez o badania konkretne płuc ,bo tego jezszcenie miałam ,a wole miec pewność powiedz prosze kiedy masz dusznosci ile razy w ciagu dnia ,czy ciodziennie? ja ostatnio boje sie bo mam je juz prawie co godzine ...;( nikt nie potrafi mi pomoc !!!

Witam emila dziś czytałam twoje wpisy i doskonale rozumiem twoją frustrację .mam 34 l. oo 21r życia mam nerwicę jest to okropne choróbsko które stopniowo dorzuca nam nowe dolegliwości .u mnie zaczęło się od kłucia w okolicy serca,duszności guli w gardle przyszły lęki ,w nocy nie spałam serce biło jak oszalałe non stop strach i lęk że umrę.dosłam nawet tak wys.cisnienia że wylądowałam w szpitalu.miałam tak dosyć że chciałam umrzeć,miałam 21 l powinnam cieszyć się życiem tymczasem wszystko kręciło się wokół nerwicy.miałam wszystkie wyniki ok.a czułam się okropnie leki trochę pomogły[propranolol] ,po ok.3l nerwica trochę odpuściła ale rok temu wszystko wróciło z nowymi objawami[bóle głowy;omdlenia;pieczenie uciski klatki;drętwienie dłoni;szybkie męczenie;szybki puls w spoczynku itp]mam dość ja już raczej się nie wyleczę ale tobie życzę dużo wytrwałości w walce z nerwicą