Dawid9312 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Witam serdecznie wszystkich użytkowników:) Mam wielką prośbę może wy mi pomożecie, a chodzi o to, że mam coś z zatokami. I lekarka przepisała Vercef M.R, ale niestety ten lek nie jest dostępny w polsce, ale polecano mi w aptece odpowiednik Ceclor M.R 500 czy on by był dobrym zastępcą ?? Cytuj Odnośnik do komentarza
kardiolog Marek Kośmicki Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Witam, Najlepszym wyjściem z tej trudnej sytuacji jest zapytanie lekarki, która przepisała określony lek, niedostępny obecnie w kraju, czy można zamienić go na inny, proponowany przez farmaceutę? Wiadomo jednak, że Vercef (międzynarodowa nazwa (cefaklor) jest w Polsce dostępny tylko w postaci zwykłej, natomiast lek o nazwie Ceclor (również zawiera lek o nazwie międzynarodowej: cefaklor) jest dostępny w postaci zwykłe i MR - nazywa się: Ceclor MR. Dlatego propozycja farmaceuty wydaje się uzasadniona. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi