Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w klatce piersiowej, kołatanie serca i omdlenie a nerwica

Gość Jacek

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka miesięcy temu byłem w Zakopanym. Po wjechaniu kolejką na Kasprowy Wierch zasłabłem - zrobiło mi się strasznie duszno, serce waliło mi jak młot. Myślałem że dostałem zawał. Po powrocie udałem się do kilku lekarzy, 2 razy kardiolog, gastrolog i endokrynolog. Tylko kardiolog stwierdził tachykardię (biorę Bisopromerck 5 )oraz upośledzoną relaksację lewej komory. Reszta niby w porządku. Ja jednak cały czas odczuwam bóle w klatce piersiowej (okolice serca i nie tylko), w okolicy mostka, miewam duszności. Co dzień coś mnie boli - muszę brać leki uspokajającę, bo tak się denerwuję że dostanę zawału. Bardzo często zdarza mi się zasłabnąć z tych nerwów. Jeśli ktoś jest mi w stanie pomóc to bardzo proszę. Może mam nerwicę ?
Gość Małgosia
To moze być nerwica.Do jej objawów należy m.in.kołatanie serca,potliwośc, zawroty głowy,duszności a nawet omdlenia.Jednak zanim zaczniesz sie leczyc w tym kierunku,skonsultuj się z jeszcze innym kardiologiem.Przede wszystkim wyluzuj!!! Nie możesz ciągle myśleć o tym ,że dostaniesz zawał.Nakręcasz się niepotrzebnie i to może być powodem Twoich dolegliwości.Pozdrawiam.Gosia
może , ale najpierw badania, tak nie może byc, że nie wiesz, bo to nie o to chodzi, najpierw kardiolog, eeg, usg, jak będzie potrzeba i tyle, a potem jak się okarze, że nic ci nie dolega, to znowu ta nerwica, wstrętne choróbsko, oby jak najlepiej, pozdrawiam