Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Leki na nerwicę serca w młodym wieku

Gość Kardiolof

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kardiolof

A według was jaki lek będzie dobry na nerwice serca ?? Mam szybkie napadowe tętno dochodzące do 180 uderzeń oraz ataki paniki nieuzasadnionej. Czasem miewam skurcze dodatkowe co też mnie niepokoi. Na spadek tętna dostałem Bisopromerc 1/2 tabletki raz dziennie ale ataki i tak miewam :(.

Gość biedna oj biedna

Witaj w klubie, mam doslownie to samo co Ty!!! Twe skurcze dodatkowe najbardziej mnie martwia bo tetno napadowe jakos zelżalo odkąd pije meliske. Nie biore zadnych lekow na nerwice. Pije tylko ta meliske juz pare miesiecy i jest sporo lepiej.

A witaj Biedna .wiesz co zmień nick bo utożsamiasz się z tym teraz ....biedna ....może na szczęśliwa ::albo bogata albo .....hm....piękna :) Co do leku to myslę że on powinien pomóc ale masz małą dawkę 5 mg i pół tabletki ?On wyrównuje pracę serca .Proponowałbym jeszcze do niego coś ziołowego na uspokojenia lub coś chemicznego np.Hydroxyzynę na noc .Ale to musi zlecic lekarza .Na Afobam czyli Zomiren czyli Xanax masz jeszcze czas .....on strzasznie uzależnia .

Gość kardiolof

Mam lek Trittico i myśle go zastosować znajoma z apteki powiedziała że jest lżejszy niż zomiren ogólenie jestem przeciwnikiem stosowania leków w sumie od dziecka nie miałem potrzeby jeść choćby polipiryny;). Od wczoraj stosuje kalms na uspokojnie choć nie wieże w nerwice, żeby szybki puls nawet jak jestem spokojny miec ;( ciągle wydaje mi się że mam jakąś ukrytą wadę serca aj;(

Gość biedna oj biedna

Ania heh może za niedlugo zmienie nick jesli mi sie uda zakochac;) choc z nerwicą nie łatwo o to. Ania a to co koledze przepisal lekarz na unormowanie pracy serca to ejst to samo co propranolol? zastanawiam sie czy go brac, czy pomoze w stresowych sytuacjach gdzie mi serce szaleje, szarpie i kopie?

Jeśli myślisz że masz ukrytą wadę to na 100 procent masz nerwicę :);Ludzie bez nerwicy nie wpadli by na to :) Nie bierz nic na własną rekę bo leki przeciwdepresyjne lubią nasilać objawy . Biedna :)mam nadzieje ze się nie pogniewasz na tą propozycję zmiany nicka -ja to tak z dobrego serca ........Jest on na pewno oryginalny ale taki przytłaczający a ty przecierz fajna babka jesteś i zmieniasz życie na lepsze :)

Gość Kardiolof

Jeszcze do tego mam niskie ciśnienie w granicy 110/80 codziennie rano budze się z zdrętwiałymi rękami i czuje jak mi się serce rozpedza o poranku do pracy ociężale powoli i mam puls ok 120 po chwili jak wstane na śniadanie to się stabilizuje do poziomu ok 80 i już tak zostaje. Niestety nie raz rano panikuje że coś nie tak i już jest akcja serca 160.

Gość biedna oj biedna

Ja chodziłam po kardiologach, miałam wtedy szybki puls, skurczy co nie miara a serce zdrowe. Po apodaniu sobie meliski, na poczatku dwa arzy dziennie potem po jednej filizance jest z pulsem sporo lepiej, teraz szwankuje mi w stresie, meiwam go czesto ale przynajmniej stale nie mam tego walenia

Gość biedna oj biedna

Ania poszłam raz do młodego lekarza. Powiedziałam mu, że mam skurcze dodatkowe i on mi właśnie zaproponował ten propranolol ale się go trocche boję. Jak łapie mnie atak paniki to biore na spółę bisocard z hydroxyzyną

Gość Kardiolof

Oczywiście widziało mnie chyba już około 7 kardiologów w różnych powiatów nieczekałem w kolejce na polską służbę zdrowia tylko troche prywatnie się ruszyłem EKG miałem robione na różnych urządzeniach nie pamietam ile razy ,echo 2 razy przez dwóch róznych lekarzy oraz holter dobowy i tam wyszło wiodący rytm zatokowy min.54 max .180 śr 90

Gość biedna oj biedna

Aniu a jak to sie ma wlasnie do nerwicy ja mam tez cisnienie w granicach kolegi ale jak mnie zlapie atak to cisnienie nawet do 170/ iles tam. Jak moga stale wypisywac takie leki skoro stale takieog cisnienia nie mam. Raz rodzinny dal mi wlasnie polowke bisocardu codziennie . Raz wziełam to mysłalam z e nie dojde do domu

Gość biedna oj biedna

Kardiolof dokładnie jestem tego samego zdania co Ania. ja biorę w ostateczności ten bisocard i hydro. na co dzień tylko melissa, W większe stresy jak gdzieś jadę to sobie jakoś radze..nie powiem by było ekstra bym żyła pełnią życia ale jest poprawa. teraz trza sie nauczyć z tym żyć:( P.S. Przeszły mi zawroty głowy po prawie 2 miesiącach ale pójdę chyba do tego neurologa

No to właśnie dlatego że obniża ciśnienie .nie tak dużo ale obnizą więc jak wyjściowe miałas 100 to ci rąbło jeszcze niżej .A moze spróbuj ten Propranolol ,może akurat ci pomoże .Przecież możesz zacząc od połówki jesli go możan dzielić bo nie pamiętam .Możena go brać dorażnie .Moja koleżanka go bierze na kołatania przy tarczycy .