Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zwalczanie nerwicy lękowej w młodym wieku

Gość alarik1455

Rekomendowane odpowiedzi

Gość alarik1455

Witajcie mam 17 lat, gdzieś tak od 15 roku życia pojawiają się obawy nerwicy, otóż wymyślam sobie coraz to rożne choroby najpierw zaczęło się od tego że operacja która miałem jako niemowlak rozchodzi jest, potem znów że zęby stałe mi się ruszają i pękają, kolejna choroba to węzły chłonne..;/Teraz znów od 3 tygodni boje się że mam hiv ponieważ zapaliłem z Lufki którą znalazł kumpel 4 tygodnie wcześniej ( umył ją w wodzie i mydłem, wiem że to zabija wirusa ale nie uspokaja to mnie )..Obiawy teraz *depresji* są brak apetytu,nie mogę się wyspać..;/ chodzę smutny.. Teraz taki piękny okres się zbliża a ja ciągle się przejmuje..;/ Co należy zrobić rok temu lekarz rodzinny kazał jeśli mi takie coś nie przejdzie iść do psychologa i zapisał jakiś leki ale nie brałem ich i nie poszedłem do psychologa, teraz chętnie bym poszedł ale nie powiem mami ze się boje ze mam hiv bo paliłem ..;/;/ Co mam zrobić ? jaki szybko leki zadziałają jak coś . ?

Wirus Hiv przenosi się przez krew i inne ciekawe wydzieliny ciała ....można napić się z tego samego naczynia co zarażony delikwent i się nie zarazić .Lufka zapewne nie była własnością zakonnicy ale po pierwsze -własciciel nie musiał być nosicielem ,a jesli już był to wirusy nie żyją 10 lat i tym bardziej po wodxie z mydłem już by dawno powyzdychały .Po drugie nawet gdyby nie powyzdychały to nie miałeś rany ma ustach żeby miały wrota zakażenia ....po3 nawet gdybyś miał to nie musisz się zarazić bo twój organizm i jego bariera immunologiczna mogła go zwalczyć .Tak wiec prędzej trafisz jutro (przepraszam dzisiaj )6 w totka niż złapałeś jakiegoś tam wirusa .A na przyszłośc nie pal żadnych świństw ,bierz leki jak lekarz każe i przepisuje .I idz do psychologa !!!!!!!

Alarik ......to lekarz musi zadecydować czy w ogóle są dla ciebie wskazane jakieś tabletki czy wystarczy psycholog......niektóre tabletki działają po 2 tyg .niektóre po 2 miesiącach regularnego brania ....widzisz gdybyś już brał swoje proszki i chodził do psychologa to nie miałbyś już dziisja problemu .....a tak na marginesie co ci wtedy przepisał ?