Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wzdęty brzuch i kłucie żeber

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od pewnego czasu ma problemy z lewą stroną mojego brzucha. Jest on jakby caly czas wzdęty. Wzdęty jest jedynie po lewej stronie i tam pojawiają się wzdęcia. Prawa jest bez zarzutu. lewa strona jest tak wzdęta, że nie mogę zrobić pełnego wdechu. Cały czas odczuwam lekkie kłucie w żebro od tej pełności. Nie wiem co mam dalej robić. Miałem gastroskopię, usg jamy brzusznej i nic. Proszę o pomoc.

A chirurg nie oglądał twego wzdętego brzucha?Od razu by ci powiedział gdzie tkwi problem.Może w jelicie grubym na zagięciu jelita po lewej stronie albo nizej w kierunku esicy i odbytu....Może polipa masz w jelicie...kto to wie... musi cię chirurg obejrzeć.Nie ma co gdybać.Do lekarza.

A chirurg nie oglądał twego wzdętego brzucha?Od razu by ci powiedział gdzie tkwi problem.Może w jelicie grubym na zagięciu jelita po lewej stronie albo nizej w kierunku esicy i odbytu....Może polipa masz w jelicie...kto to wie... musi cię chirurg obejrzeć.Nie ma co gdybać.Do lekarza.I na czczo wypijaj szklanke ciepłej przegotowanej wody i w ciągu dnia dużo wody pij.

Mam 23 lata. Nie mam żadnych bóli, jedynie uczucie pełności i wzdęcia(to mi przeszkadza najbardziej) Nie mam biegunki, ale dawno nie miałem zaparć. Kał jest przybliżony do biegunki, ale nie można go tak nazwać. Espumisal brałem i nic mi nie pomógł. Szczerze mówiąc nawet nie pomyślałem o wizycie u chirurga. W czasie robienia gastroskopii lekarz coś wspominał o polipie jednak uznał go za niegroźny i zbagatelizował nie podejmując dalej tego wątku. Ogólnie żadna dieta mi nie pomaga. Zrezygnowałem z normalnego chleba, schabowych i takich tam a lewa strona brzucha i tak nie daje o sobie zapomnieć.

Jeżeli masz luźny stolec,to odwołuje otręby.Te byłyby wskazane,gdybyś miał zaparcia i stolec zatrzymywałby sie w prawejczęści jelita grubego .Jest poradnia proktologiczna i poradnia chorób jelita grubego.Tam przyjmują chirurdzy.Ale radziłabym ci jeszcze używać kminek i majeranek zmielone w równych ilościach wagowych i zmieszane.Przechowywać w zakręconym słoiczku.Nie jeść łyżeczką tego proszku,gdyż można się łatwo zakrztusić,ale np. posypać pół łyżeczki na kanapkę i przykryć serem białym czy czymś.Mozna też rozmieszać w małej ilości ciepłej przegotowanej wody.Kminek i majeranek bardzo dobrze działaja na prawidłowe funkcjonowanie jelita grubego-rozkurczowo i przeciwzapalnie.Używac 3x dziennie po pół łyżeczki.Kłącze tataraku b.dobre jest na jelito grube:leczy zaburzenia pracy jelita grubego.KUp w sklepie zielarskim kłącze tataraku.Należy pół łyżeczki zalać szklanką wrzątku,przykryć na pół godziny.Pić 3x dziennie po jednej trzeciej szklanki[przecedzone].Kłącze jest bardzo skuteczne w leczeniu zaburzeń pracy jelita grubego[sprawdzone.].Ale w najbliższym czasie musisz sie wybrać do tego chirurga,zeby postawił diagnozę.Polipa nie należy lekceważyć.A może to nie polip i kłączem się da wyleczyć.kto to wie...Po świętach wybierz się do lekarza koniecznie.Dieta lekkostrawna.I przed wizytą lekarską ,żebyś miał zrobione badanie kału na krew utajoną[przed badaniem 3 doby nie jeść mięsa i buraków] oraz OB,morfologię z rozmazem,Alat,Aspat,Poziomy elektrolitów,CRP.Wtedy juz na pierwszej wizycie lekarz będzie miał jakieś pojęcie o tym ,co się może dziać u ciebie.Pozdr.

Kompletnie nie wiem co się dzieje. Byłem dzisiaj w kinie. Chciałem spokojnie obejrzeć film, ale mój brzuch po lewej stronie mi na to nie pozwalał. Dopiero pod koniec filmu wszystko było w normie i ustąpiło tak jakbym lewa strona trawiła wszystko z opóźnieniem. Dzwoniłem także do proktologa i wizyta u prywatnego kosztuje 200zł. To wszystko jest chore. Po piciu tataraka na chwilę mój stan się poprawił jednak ostatnie dni ponownie sprowadziły mnie na ziemię. P.S Do użytkownika 444. Jeżeli jeszcze czytasz ten temat to proszę Cię o jakąś radę, pomoc. Jesteś pewna, że to jest jelito grube i trzeba udać się chirurga?