Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa czy fobia społeczna

Rekomendowane odpowiedzi

Hej! Mam pytanie odnośnie objawów jakie mnie męczą. Mam wrażenie, że to jest nerwica, ale pewności nie mam. Odnośnie moich objawów około 2 lata temu dopadł mnie atak tzn. miałem dziwne widzenie, bardzo wysoki ciśnienie 160/90, lekarz przepisał mi propranol i jakoś przeszło, ciśnienie się unormowało. Jednak po tym zdarzeniu, zaczęły spotykać mnie dziwne symptomy. Jak ataki gorąca w miejscach publicznych np w pracy, autobusie, szkole itd, przekrwienie oczu, pocenie się, dziwne widzenie. W ciągu ostatniego roku objawy się nasiliły. Będąc u lekarz dostałem diagnozę nadciśnienie tętnicze i tyle, tylko w domu moje ciśnienie to zwykle 130/70 natomiast przy badaniu zawsze mam zawyżone. Co dziwniejsze jeżeli dobrze się czuje tzn. pewnie siebie, komfortowo to nie mam z tym problemu nawet w sytuacji mocno stresowej, natomiast od czasu do czasu czuje się fatalnie, bardzo źle z sobą wtedy tak jakby to wszystko się kumuluje. Ważne jest też to, że objawy te w domu nie występują tylko i wyłącznie poza domem najgorzej w zatłoczonych miejscach. Czy ktoś ma podobne objawy???