Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy i mocne bicie serca przy niedomykalności aortalnej

Gość Virus

Rekomendowane odpowiedzi

Cześc mam do was kilka pytań,konsultowałem się z kardiologiem ale on uważa że wszystko jest Ok ale chciałem się upewnic i zapytac was o zdanie.Choruję od roku na niedomykalnośc zastawki aortalnej (umiarkowana) wymiary serca To LV-6,0 LVPW-12/14 Ao 35 LA-38 Prawa komora 30 Lewy przedsionek 39 EF-55 fala zwrotna ++ Kardiolog mówi że wszystko jest Ok nie trzeba nic z tym robic tylko łykac leki i tyle,moje ciśnienie jest różne 120/58 138/60 156/65.Bardzo często mam zawroty głowy ból w mostku oraz mocne bicie serca. Proszę o jakiś konkretny komentarz moich wyników bo lekarze mówią ze jest dobrze mimo moich objawów.Dziękuje Leki które biorę betaloc zok 100 mg xartan 50mg diuresin sr 1.5 mg tenox 5mg

A jeżeli kardiolo ma rację?Jeżeli Twój organizm i serce pracuja w jak najbardziej optymalny sposób w warunkach,które Ty im stwarzasz?Kardiolo nie dietetyk,nie za to mu płacą.Może Cię ktoś kawą dzień w dzień opija,zmusza do jedzenie tłustycg smażonych potraw,czipsami kusi,wode wydziela,albo ..tfu każe Ci sie czekoladą obżerać?Może papierosów za dużo a za płytki oddech,może na siłowni sam ze soba nie wiadomo po co sie siłujesz?Lista jest otwarta,możesz dopisać co jest w Twojej diecie w nadmiarze a co w niedoborze.Być może obejdzie się bez leków.Uderzysz sie wtedy w piersi / serce / i zawołasz:mea culpa,mea culpa,oto mój największy / wina/ problem.A poważnie,to mam podobne problemy,stąd moja wyliczanka.

A jeżeli kardiolo ma rację?Jeżeli Twój organizm i serce pracuja w jak najbardziej optymalny sposób w warunkach,które Ty im stwarzasz?Kardiolo nie dietetyk,nie za to mu płacą.Może Cię ktoś kawą dzień w dzień opija,zmusza do jedzenie tłustycg smażonych potraw,czipsami kusi,wode wydziela,albo ..tfu każe Ci sie czekoladą obżerać?Może papierosów za dużo a za płytki oddech,może na siłowni sam ze soba nie wiadomo po co sie siłujesz?Lista jest otwarta,możesz dopisać co jest w Twojej diecie w nadmiarze a co w niedoborze.Być może obejdzie się bez leków.Uderzysz sie wtedy w piersi / serce / i zawołasz:mea culpa,mea culpa,oto mój największy / wina/ problem.A poważnie,to mam podobne problemy,stąd moja wyliczanka.