Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam 19 lat. Około 7 miesięcy temu pojawił się u mnie ból stawów a potem się już zaczęło na dobre: -pieczenie skóry, nadwrażliwość -fascykulacje -sztywność mięśni, spięcie, wrażenie obrzęku -bóle mięśni, kości, stawów, więzadeł -bezsenność (budzę się po kilku godzinach snu i czuwam do rana -kłucie w palcach stóp i dłoni oraz bóle dłoni (środek) i stóp -bóle w stawie skroniowo-żuchwowym -ból/ucisk w mostku -mięśnie nóg bolą tak jak po całodniowym spacerze -rwanie mięśni (wg mnie chyba najbardziej niepokojące). Byłem już u lekarza rodzinnego i hematologo. Hematolog obejrzał wyniki krwi oraz moje węzły i stwierdził, że wszystko gra. Lekarz rodzinny dał mi skierowanie do reumatolgoa i rzucił przypuszczenie, że to może być zanik rdzeniowy (nie wiem czy nie uznała mnie za hipochondryka i nie chciała zrobić *na złość) ;/ Biorę magnez z wit B6 i nic. Dziś dorzuciłem potas (przypisała mi lekarka). Naczytałem się już o SLA, zaniku mięśni, nowowtorach itd :) Fatalnie się przez to czuję. Ciekawi mnie czy to mogą być objawy nerwicy. Jak myśliie, czy może ona dawć takie ekstremalne objawy?

No magnez to nie Apap który działa po pół godzinie ,organizm musi się nasycić nim żeby była różnica .Idz na spokojnie do neurologa i powiedz mu o tym wszystkim myślę że coś wymyśli .A jak z tym kleszczem ?Pamiętasz czy nie miałes czasem nic z nim do czynienia ?Nawet mogłeś nie zauważyć ugryzienia ....

Witam mam podobny problem mam 21 lat - rocznikowo 22 wczoraj był sylwester - nie pije alkoholu od 2 lat - wczoraj wypiłem 2 lampki szapana koło godz 3 - ni stad ni z owąd poszło mi coś w prawym barku ale po chwili nie bolało jak wróciłem do domu koło 6 zaczęły mnie tak boleć nogi jakbym skakał od 12 h - stawy kolanowe i mięśnie nog - wziąłem przeciwbólówke i jaoś zasnąłem ale obudziłem się po paru godzinach i zaczął się koszmar... bolał mnie tak prawy bark jakbym mi go rozrywano od środka po 4 godzinach udręki zaczęły bolęć całe plecy po kolejnej godzinie mie wytrzymałem... (próbowałem zasnąć) mama dała mi jakieś leki uspokajające (poczwórną dawkę) i jakoś udało mi się zasnąć obudziłem się kolo godz. 12.00 następnego dnia i wszystko jak by się nigdy nie wydarzyło - owszem ramię...czuję że bolało - czuję się cały opuchnięty - nigdy wcześniej się tak nie czułem - lekarz powiedział że to u mnie na tle nerwowym

Witam, Mam identyczne objawy jak ty. Choruję od 2 lat na początku mówili, że mam nerwicę, potem że choroby somatyczne potem spontyloartopatie seronegatywną, potem że udaje, następnie polineuropatię aż w końcu okazało się, że choruję NA BORELIOZĘ. MOJE OBJAWY -Fascykulacje -sztywność karku i mięśni -polineuropatia obwodowa -zapalenie stawów (wg. badań szpitalnych jestem zdrowy jak ryba tylko na rtg wychodzi po tylu latach że mam problemy ze stawami. - nie pamiętam kleszcza - nie miałem rumienia - wszystkie wyniki pokazywały że jestem zdrów nawet testy na boreliozę dopóki nie wykonałem kilku badań. rt-pcr na borelioze i koinfekcje w poznaniu O wiele tańsze ale też mniej dokładne badania to ELISA - NA BORELIOZĘ (wykrywalność do 30%) Western blot - NA BORELIOZĘ (wykrywalność do 50 - 70%) LUAT - badanie z moczu na boreliozę NA RAZIE nie wynaleziono badania, które potwierdza lub zaprzecza występowaniu choroby. Co więcej większość lekarzy uważa że boreliozę leczy się przez 2 tyg antybiotykami co jest absurdem. Poszukaj i poczytaj o boreliozie. Polecam dokument UNDER OUR SKIN - jest chyba na youtubie. Nie twierdzę, że masz boreliozę ale warto sprawdzić. Szukaj lekarzy ze stowarzyszenia ILADS. Oni potrafią diagnozować i leczyć boreliozę. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Ja też miałem powyższe dolegliwości, a z badań nic nie wychodziło, zaliczyłem już wszystkich lekarzy i kazano mi iść do psychiatry. Jednak nie odpuszczałem i po dokładniejszych badaniach okazało się, że to borelioza. Dodam, iż nigdy nie widziałem miejsca ugryzienia ale przyznam się, że często wysiaduję we Wrocławiu przy rzece, gdzie podobno jest dużo kleszczy. 

Ja mam podobne objawy, u mnie Diagnozowano fibromialgię. Radzę poczytać, bo to przewlekła choroba, która towarzyszy choremu przez całe życie, a trzeba jak najszybciej znaleźć sposób na radzenie sobie z nią, by móc chociaż w połowie normalnie wrócić do życia. Pozdrawiam