Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Śpiączka farmakologiczna po zawale serca przy bajpasach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pare pytań i byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedż,2 tygodnie temu mój ojczym trafił do szpitala z bólem serca,leżał tam ok 4-5 dni przebywał w sali kardologicznej po czym następnego dnia znalazł się na normalnej sali chorych,jeszcze w ten sam dzień w nocy ok.2.30 dostał zawału,reanimowali go i przenieśli na oiom tam leży już ponad tydzień.Nie oddycha sam,robi to za niego respirator,serce samo dobrze funkcjonuje,teraz jest w śpiączce farmakologiczej,postanowili go wybudzić,ale okazało się,że kiedy zmniejszyli dawkę podawanych mu leków,przeżył następny zawał,podano mu znów te leki i kazali czekać,jak długo może jeszcze leżeć w tej śpiączce i czy jaki jest procent na przeżycie.Człowiek ten ma 66 lat i jest po bajpasach przy sercu i w prawej nodze. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedż

Dokładnie to są pytania może nie tyle do lekarzy co do Boga. ale powiem Ci ze 1.5 roku temu miałam podobny przypadek. Tata najpierw byl na kardiologii, potem by passy, w czasie operacji zawal, serce nie chcialo *wskoczyc* trzymali go w spiaczce, potem nastepny zawal, stenty, usuwanie krwiaka opłucnej. Na oiomie 3 tygodnie. Teraz gdyby nie widac bylo blizny to bym nie powiedziała że cos takiego wogóle sie wydarzyło. TRZYMAJ SIE I BADZ DOBREJ MYŚLI!