Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w klatce piersiowej i kołatanie serca a skolioza

Gość tahrir

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich Od jakiegoś czasu odczuwam objawy podobne jak przy nerwicy serca (bóle w klatce, zwłaszcza kłucia, czasem duszności, często podwyższony puls - wszystkie te objawy pojawiły się nagle pewnej nocy, dzień wcześniej byłem kompletnie zdrowy). Ekg, rtg, echo serca ok. Codziennie intensywnie maszeruję, ale jakoś nie wpływało to negatywnie na objawy. Same objawy zresztą od 2 tygodni były o wiele słabsze. Wczoraj zdecydowałem się powrócić do robienia brzuszków (robiłem je codziennie nim nie zaczęły się te objawy - wczoraj dopiero się odważyłem do nich wrócić). Wszystko było ok, ale po kilku godzinach wróciły te dawne objawy, zwłaszcza ten ucisk na lewą stronę klatki piersiowej, który utrudniał mi dzisiaj spanie. Pamiętam też, że jakiś czas temu, gdy dużo leżałem na brzuchu na podłodze, robiąc notatki (taki mam sposób uczenia się), też te objawy się nasiliły po kilku godzinach, ale nie aż tak, jak po wczorajszych ćwiczeniach. Czekam na wiziytę u kardiologa. Mam skoliozę (może nie jakąś masakryczną, ale większą niż przeciętna współcześnie, kiedyś byłem nawet z nią w szpitalu na rehabilitacji). Myślicie, że to może mieć związek?