Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, mdłości i miękkie nogi a nerwica

Gość MAGUSIA78

Rekomendowane odpowiedzi

Gość MAGUSIA78

Witam jestem poraz pierwszy na forum chciałabym zapytac ludzi czy przeżywaja to samo co ja . Moje objawy są dziwne mam ciagłe oszołomienie w głowie jakby ktośc trzymał reke na mojej szyji i wciaż nią deliktanie bujał , mdłości i brak stabilności (cała dobe!!!!!!!!!!!) i zawroty przy kazdej zmianie pozycji ciła niekiedy uczucie miekich nog omdlewania wezwałam nawet raz pogotowie wzieli mnie na Ostry dyżur zbadał neurolog laryngolog i nic (te wszytkie objawy wywołuja u mnie strach )byłam u wielu lekarzy i na wielu badanich( MR głowy MR ODCINKA SZYJNEGO, EEG , BŁEDNIK DOPPLER TETNIC SZYJNYCH )nic konkretnego nie wykazały wkoncu wyladowałam u psychiatry przepisał mi afobam ktory nie pomaga czy ktoś z WAS boryka sie z podobnymi objawami ?? ONE MNIE PARALIZUJA BOJE SIE ZE STRACE PRACE I ZAWALE SZKOŁE PROSZE O POMOC

Gość biedna oj biedna

Ja mam zwroty głowy, z reszta objawów radzę sobie jako tako ale często miewam, właśnie zawroty głowy, czuje się często pijana, często mam także uderzenia gorąca, pieczenie klatki piersiowej oraz szyi. Co najgorsze to w chwilach emocji mam straszne szarpania serca, kopania to est to czego najbardziej się boje

Gość magusia78

Badania nic nie wykazują a objawy utrzymuja sie cała dobe nawet jak jestem w domu gdzie powinnam byc spokojna i zrelaksowana .Afobam zawsze biore rano juz od 4 dni dwaka 0,5 mg gdzies po 3 godz tak chce mi sie spac ze nie moge tego opanaowac a lęk wcale sie nie zmniejsza Juz nie wiem gdzie szukac pomocy moze dopadła mnie niestandardowa choroba ( np.uszkodzenie nerwów) a lekarze poprostu sie nie znają .To oszołemnie w głowie i ciagły brak stabilnosci dobija mnie TAK NIE MOŻNA ŻYĆ

Magusiu leki nie działają po 4 dniach ........bierz i czekaj na efekt bo po 4 dniach to nawet witaminy nie działają a co dopiero Afobam ......Gdyby to był cudowny lek który działa po 4 dawkach to wszyscy by go brali .Organizm musi się nasycić lekiem ,nawet silne psychotropy nie mają takich szybkich efektów .Bierz regularnie ,ospałość tez minie jak organizm się przestawi .

Gość biedna oj biedna

Ania05 zawroty głowy mam głównie w pozycji leżącej przy zmianie pozycji, wstawaniu czasem tez, gdy patrze w górę lub w dół. Mam nerwice wiec moje ciśnienie jest zmienne, często rośnie jak i jest niskie gdy jestem spokojna (zazwyczaj ok 110/80). Ostatnio dopadają mnie lęki bo mierząc ciśnienie miałam je wyższe 138/90 dlatego tez boje się teraz mierzyć

Biedna a ile masz lat ?Nie bój się mierzyć ciśnienia i nie nakręcaj się podczas pomiaru ,bo po co ?Byłaś u neurologa z tymi zawrotami ?Po co się denerwować i martwić jak można iśc i się przebadać a potem spać spokojnie ?Wiem że strach jest okropny ale on nakręca objawy i kółko się zamyka .Ja tez przeżyłam tomograf i rezonans i też się bałam bo na wyniki trzeba niestety czekać ale potem masz spokój a nawet jesli coś wyjdzie to się zaczyna leczenie .Póki czas .

Gość biedna oj biedna

Ja już nie taka młoda bo 32 lata mam. Ja się boje lekarzy jak ognia a tomografu i rezonansu chyba nie uda mi się zrobić bo od razu w panikę wpadnę. Raz od lekarza dostałam vicebrol ale nie brałam ponieważ wyczytałam z e powodować może więcej skurczy dodatkowych i w końcu same przeszły te zawroty. Tym razem trwają dłużej. Da się żyć ale strach jest. Czy CRP i OB (dobre wyniki) może świadczyć o tym z e nie ma raka? Miałam tez badanie wzroku, dna oka także i wyszło ok

Niestety dobre ob i crp nie świadczą o braku choroby nowotworowej .Można mieć złe i nie mieć raka a można mieć dobre i mieć .Ale nie cuduj i nie wymyslaj raków :)A teraz cię opieprze !!!Jestem starsza więc mogę !!!!Czemu nie brałaś Vicebrolu jak lekarz zapisał ???????Własnie to jest najgorsze ........Boisz się idziesz do lekarza on zleca leki a ty -nie bierzesz .....bo w ulotce pisze .Przeczytaj sobie ulotkę Aspiryny to nigdy tez jej nie weżmiesz ....Lekarz zaczyna od najprostszych leków które mają pomóc .A i jeszcze cię pociesze .Jeśli podejrzewasz guza mózgu bo masz zawroty to możesz odpuścić .Zawroty jesli już wystepują w tej chorobie są takie że chodzisz trzymając się ścian .

Gość biedna oj biedna

Ania05 ale vicebrol doktor przepisał mi za 1 razem czyli prawie rok temu i nie brałam tego bo samoistnie przeszły po ok 3 tygodniach na jakieś pol roku. Potem był epizod znowu jakichś dwóch tygodni a teraz to się utrzymuje dłużej, nie jest to jakieś uciążliwe no ale u mnie powoduje strach

A to jest własnie największy błąd ,nie branie leków ....bo przeszło a potem wraca i znowu strach i znowu lekarz i koło się zamyka .Za kolejki do lekarzy też możemy właśnie podziękować takim osobom :)bo wizyty są tylko po to żeby znowu wałkowac to samo w kółko i znowu da receptę ale jeden z drugim przeczyta ulotkę ze lek szkodzi i znowu nie bierze .Sory za wykład ale to mnie wkurza ,a potem pisza co niektórzy że służba zdrowia na nocnym dyżurze miała zły humor jak zobaczyła po raz 389 tą samą z rzekomym zawałem ...no .Jak masz jeszcze ten Vicebrol to zacznij go brać i zobacz -jeśli pomoże idz na kontrolę do lekarza i niech zapisze dalej ,jesli dolegliwości nie ustąpią to też do lekarza i wtedy szczegółowe badania i spokój ,a nie nerwy i nakręcanie .