Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności, brak tchu i strach przed uduszeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie ja mam cos podobnego to co wy mam dusznosci od dosyc dawna i juz mam tego dosyc, nie mozna normalnie funkcjonowac lape powietrze jak ryba i i mam wrazene ze zaraz umre pozniej pojawia sie ziewanie nieraz mam to nawet pare tygodni a nieraz dzien i odczodzi na pare dni albo tygodni a pozniej wraca nie wiadomo skad sam nie wiem co mam z tym... " z checia pogadam z kims kto ma podobne objawy

Mam podobny problem. Boję się najgorszego- zapalenia serce mięśniowego. Duszności mam od niecałego tygodnia i na tej zasadzie że nie potrafię wziąć głębokiego wdechu, dopiero po jakimś czasie mogę zaczerpnąć powietrze w pełni. Próbuję też ziewać, ale jak już powiedziałam dopiero po jakimś czasie pomaga. Kiedy jestem czymś zajęta i o tym nie myślę to tak nie mam. Kiedy się uspokajam to też mija. Teraz czytam te wątki i myślę, że to faktycznie może być nerwica. Tym bardziej że w tym roku pisze maturę i szkoła do której chodzę totalnie mnie wykańcza (śpię po 5/6 godzin) . Strasznie mi to dokucza. Stwierdziłam, że lepiej dmuchać na zimne i zbadam się pod kątem chorób serca, ale mam nadzieję że to nerwica :)

Marcin to trzeba napisac wszystko a nie tylko że masz duszności ....odpowiedz byłaby inna .Czasem ktoś pisze jedno zdanie i oczekuje pełnej diagnozy ?:)A teraz ci dowalę jeszcze bardziej .....ciesz się człowieku że ci nic nie znależli i przestań zamartwiać się nerwicą .Ot tyle .