Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Strzelanie w uchu podczas przełykania śliny

Gość Adrianek123

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Adrianek123

Witam.Mam 15 lat.Mój problem polega na tym ,że od dawna już miałem problemy z lewym uchem. Pamiętam jak jeszcze byłem w szkole podstawowej i mi bzyczało w tym uchu ale to bardzo żadko tylko jak ktoś sie np.glosno darl,albo duzo osob naraz glosno gadalo to bzyczalo tak az zaczynalo bolec.Teraz od niedawna mam z tym duży problem bo codzinnie mi strzela w lewym uchu jak przełykam śline.2 dni temu stało się coś gorszego od strzelania bardzo mnie ono bolało przed snem a w śnie aż się z bólu obudziłem.Teraz losy się odmieniły bo na lewe ucho słabiej słysze i jak dotykam w środku to mnie boli i czuje że jest w środku zatkane i jakby takie spuchniete.Wszystko mi przeszlo na prawe ucho ktore teraz zaczelo strzelac chociaz nigdy nie strzelalo.Co to moze byc?

Polecam najpierw dokładnie (i nie jest to złośliwy żart) oczyścić uszy z woskowiny. Słyszałem, że ten drażniący dźwięk może być spowodowany odrywaniem się woskowiny wewnątrz ucha. Jeśli czyszczenie nie pomoże wtedy lepiej skontaktować się z odpowiednim lekarzem.

Gość SloniowaChmura

Ja mam tak że jak przełykam ślinę to słyszę uderzenie serca w lewym uchu. Ostatnio nie miałem tak przez dłuższy czas no wiadomo mam to ok.7 lat i przyzwyczaiłem się do tego. Też mam strzelanie jak przełykam ślinę. Ale myślałem że tylko ja to mam a jednak nie. :)

Gość malgorzataaa28

Ja mam to samo od roku czasu.Mam 28 lat i od roku czasu męczę się z dziwnymi objawami tj.strzelanie w uchu przy przełykaniu oraz na zawołanie też potrafię *pyknąć* w uchu.Czasami jest to mocniej ,czasami mniej.Byłam u Pani laryngolog,stwierdziła ,że to może być niewydolność trąbki Eustachiusza ale też ,że zapalenie zatok,przepisała mi krople i sól morską,jednak wiem ,że to nie od zatok,bo mam je wyleczone.Rok temu wyszło mi,że mam zakażenie uszu bakterią Pseudomonas aureginos i Proteus miribalis(podobno łatwo się nimi zarazić,a ta pierwsza z nich jest niebezpieczna oraz ciężko ją wyleczyć).W tk kości skroniowych wyszła mi zmiana polipowata w zatoce klinowej,ale ponoć nie robi się na to operacji dopóki polip nie zacznie rosnąć:/To jest drażniące.Prócz tego mam takie objawy jak przelewanie płynu w kręgach szyjnych,strzelanie kości w karku lub szyi.Czasami też słyszę różne dźwięki tzw.omamy słuchowe,ale bardzo rzadko.

W dniu 5.02.2018 o 21:45, Gość malgorzataaa28 napisał:

Ja mam to samo od roku czasu.Mam 28 lat i od roku czasu męczę się z dziwnymi objawami tj.strzelanie w uchu przy przełykaniu oraz na zawołanie też potrafię *pyknąć* w uchu.Czasami jest to mocniej ,czasami mniej.Byłam u Pani laryngolog,stwierdziła ,że to może być niewydolność trąbki Eustachiusza ale też ,że zapalenie zatok,przepisała mi krople i sól morską,jednak wiem ,że to nie od zatok,bo mam je wyleczone.Rok temu wyszło mi,że mam zakażenie uszu bakterią Pseudomonas aureginos i Proteus miribalis(podobno łatwo się nimi zarazić,a ta pierwsza z nich jest niebezpieczna oraz ciężko ją wyleczyć).W tk kości skroniowych wyszła mi zmiana polipowata w zatoce klinowej,ale ponoć nie robi się na to operacji dopóki polip nie zacznie rosnąć:/To jest drażniące.Prócz tego mam takie objawy jak przelewanie płynu w kręgach szyjnych,strzelanie kości w karku lub szyi.Czasami też słyszę różne dźwięki tzw.omamy słuchowe,ale bardzo rzadko.

Ja mam przelewanie płyny w kręgach mam szumy uszne i też mam strzelanie w uszach jak pani:((