Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Stany gorączkowe w okresie dojrzewania

Dawid9312

Rekomendowane odpowiedzi

Zatoki -przede wszystkim czapka na głowę .Można zazywać lek ziołowy -Sinupret jest on dosc drogi bo 1 listek kosztuje chyba kilkanascie zł ale jest skuteczny bo oczyszcza zatoki .Można spytać też o odpowiednik jest trochę tańszy.Nie wskazane są środki które wysuszają czyli wszystkie typu Ibuprom zatoki i inne bo one sprawiają że gluty tworzą skorupę w zatokach zamiast być usunięte .Poszukaj tu na innych tematach o zatokach .Pani o nicku 444 podawała kilka skutecznych sposobów na zatoki ,może wpisze ci tu coś jak przeczyta .A i jeszcze jedno -nie mierz co 5 min.temperatury bo wg mnie emocje jakie temu towarzyszą powodują to że masz takie wahania a nie jakaś choroba ,wiem ze strach jest okropny bo rzeczywiście choróbska teraz nie wybierają ale twoje objawy na prawde nie świadczą o żadnej poważnej chorobie .TYm bardziej że masz dobre wyniki ,dbaj o głowe ,czapka na czoło i ciesz się zyciem .Acha staraj się unikać sytuacji żę wchodzisz lub wychodzisz z pomieszczenia o bardzo wysokiej temperaturze do niskiej lub odwrotnie -to główny winowajca problemów z zatokami .Wychodząc na dwór z domu wsadzić nos w szalik żeby nie byko takiego szoku dla śluzówki zatok .

Sposoby na wyleczenie zatok wypróbowałam na sobie dawno temu i od tej pory mam spokój.Po wyleczeniu ważne jest , aby nie było dla głowy dużych wahań temperatury,bo wtedy wszystko moze wrócić.Na przykład latem,gdy jest upał nie wchodzić do sklepów z klimatyzacją.To szok ,gdy na dworze jest ponad 30 stopni,a w slklepie mają 20.To samo z jazdą samochodem-klimatyzacja,otwarte okna po obu stronach.Unikac przeciągów,no i jak pisze Ania-czapa na czoło.Tylko pamiętać,aby wiosną nagle nie zdjąć ciepłej czapy i chodzić z gołą głową.Zmienić najpierw czapkę na cienką.Bardzo skuteczny sposób na oczyszczenie zatok to inhalacja z rumianku.Nasypac ok. 4 łyżek rumianku do 1,5-2 litrów wrzątku w garnku,zagotuje się dosłownie kilka sekund.Przykryć do naciągnięcia.Parę minut.Potem garnek wstawić do zlewu,głowę nakryć dużym ręcznikiem niczym parasolem.Odkryć garnek ,wsypać łyżke soli i łyżkę sody oczyszczonej.Oddychać nad garnkiem normalnie,nie głęboko,wdech ustami,wydech nosem.Potem założyc na jakieś pół godz. czapkę.Na dwór nie wychodzić potem.Czas trwania - z 10 minut co najmniej. Oprócz tego można sobie wykupić naświetlania lampą solux[jedno kilka złotych kosztuje].W każdej poradni rehabilitacyjnej lub w prywatnym gabinecie fizjoterapeuty. Można i na NFZ, ale to grosze,szkoda głowy zawracać formalnościami,no i czekac długo trzeba ,a tu trzeba działac już, aby mieć spokój.Życze zdrowia.

Koniecznie załatw sobie ten solux.Z osiem zabiegów.Mnie po trzecim lub po czwartym soluxie codziennie rano zaczęła spływać nosem żółto -pomarańczowa ciecz.I tak było przez kilka kolejnych dni.Jak wszystko spłynęło,od razu w oczach poczułam,że jest normalnie.I lżej jakoś.Pozdr.