Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od wrzesnia mam opuchniete gardło, przy dotyku wyczuwam guzki ktore jakby przemieszczaja sie w srodku, czuje ze cos jest nie tak, jakby gula w gardle. Czasem mam cale gardlo obolale lacznie z zuchwa, nie moge spać i lekarka powiedziala ze to od stresu. Na pewno to ze pale ma duzy na to wplyw tez, ale czy to może byc zaczatek raka krtani?Internistka wysmiala mnie i nie dala zadnych wskazowek, pomimo ze poszlam z ostrym kaszlem do niej i przeziebieniem.gdzie z tymi objawami moge sie skierowac zeby dla wlasnego spokoju przebadac sie?tez nic mi sie nie chce, dzialam na wolniejszych obrotach, chyba to gardło obolałe mnie przygnebia już bo nie wiem co sie dzieje:( zdarza się ze wymiotuje, jedzenie samoistnie po sniadaniu zwracam i po przebudzeniu slina jest grudkowata, probuje ja odksztusznąć.Czy ktoś może wypowiedziec sie w mojej sprawie?Zwykle kiedy zmienia sie pora roku ja choruje przewlekle na gardło, do internisty tego samego juz raczej nie pojde bo tej Pani brakuje kompetencji i podejscia do pacjenta. Może ktoś wie do kogo moge udac sie, aby zasiegnac porady?nie chce bagatelizowac tej sprawy zeby cos gorszego z tego nie wyniknelo....

Jak najszybciej do laryngologa .Te guzki to pewnie węzły chłonne ...Od września to długo jak na takie objawy ,pędem do lekarza .Diabli wiedzą co tam się dzieje ,A jesli lekarka węzły chłonne i zwracanie pokarmu bierze za nerwice to gratuluje ...

Własnie pije kawę i palę, w okresie ostrych objawów nie paliłam. po niedzieli udam się do laryngologa, dziękuje za poradę. to znaczy te objawy nie utrzymują się cały czas, pojawiają się i znikają i tak od września mam. a ktoś miał już takie wyczuwalne guzki coś z węzłami chłonnymi?strasznie się boję oby to nie było nic groznego:((

Jeśli to węzły to trzeba pobrać antybiotyk i jak nie znikną to wtedy usg szyi ,a przede wszystkim zajrzec do gardła co tam sie dzieje .Być może to przewlekły stan zapalny gardła wtedy też mogą się powiekszać węzły .Może jakieś zakażenie .Diabli wiedzą ale wyjaśnic to trzeba .

Rozumiem,że pijesz kawe i palisz papierosy dotąd ,ąż objawy się zaostrzą,gdy przestajesz pić kawę i palic papierosy objawy maleją.Jeśli tak sama znalazłaś lekarstwo.Problem w tym na co.Masz może kłopoty ze wzrokiem,bóle migrenowe lub chociaż rwa kulszowa Cię boli?

Na ostrym dyzurze lekarz kazal mi sie przyzwyczaic do infekcji, bo to taka pora roku:( dał mi tylko rozpiskę zeby witaminki, lek wykrztuśny brać i pić dużo wody. jak już do domu wrócilam choroba zaczęła ze mnie wychodzić a chodzenie po lekarzach tylko mnie dobiło. Bo to nie jest przyjemne usłyszeć od lekarki cos typu:*co Ty do mnie mówisz dziewczynko?* i uznała ze symuluję a ja nawet nie chcialam zwolnienia lekarskiego tylko poszłam po pomoc:(( uznała że jak będę mieć dzieci dopiero będę mieć powod do stresów ....po ndz spróbuję podejścia do innego lekarza w tej nieszczęsnej przychodni a jak nie, to udam się prywatnie:( właśnie rwa kulszowa mnie nie boli ani nie mam bóli migrenowych, byłam u okulisty też nie mam żadnej wady nie noszę okularów. Obecnie kawę ograniczam do filiżanki dziennie, a kiedy jestem chora nie palę i staram się ograniczać nałóg na co dzień.Porobić chcę badania już dla samej siebie aby uspokoić się i dowiedzieć się co jest przyczyną dyskomfortu w gardle czy faktycznie stres a może coś innego...4lata temu miałam podrażniony przewód pokarmowy, nie wiem czy to może mieć związek z tym co dzieje się teraz(?) .Przed ostatnie objawy tych guzków były we wrześniu a obecnie powróciły...jedynie badania mogą dać pełen obraz co dzieje się w gardle -tym razem popytam o te badania. Dziękuje za wszelkie informacje, to dla mnie naprawdę cenne uwagi.

Posłuchaj Campario mojej bajki.Zgodne / w równowadze / małżeństwo;żołądek i śledziona.On jest gorący,ona ma dużo wilgoci / chłodu /.Max.energii żołądka przypada na czas od 7 do 9,śledziony od 9 do 11,ich sąsiad-pęcherzyk żółciowy od 11 do 13 ma minimum energii,odpoczywa.Czasy te są niezależne od zmian czasu.Na śniadanie żołądek dostaje np.jajecznicę na bekonie,popitą kawą i podwędzoną papierosem.Wszystkie te produkty zwiększają gorąco w żołądku--żeby zachwać równowagę sledzina musi się oziębić.Trwa to kilka dni,śledziona osiąga zero absolutne i zaczyna sie kłótnia/ brak równowagi /,wtedy wkracza sąsiad,którego żółć zalewa i robi porząądek / wymioty /.I tak w kółko.Problem w tym,że śledziona produkuje płyny wewnętrzne,np.krew i jest odpowiedzialna za ich jakość.Obwinia się ją również za wszelkie obrzęki w ciele.Gdy jest zimna produkuje śluz / białe grudki? /.Jakość krwi też nie jest dobra / cholesterol,cukier?/.Żołądek jest ojcem jelita grubego,karmi go tym co ma-gorącem stąd moga być zapacia,śledziona jest matka płuc też karmi tym co ma-zimnem,stąd kaszel.Lekarstwo znasz ale nie odstawiaj ani kawy ani papierosów z dziś na jutro,to wymaga czasu.To co wyżej,to próba tłumaczenia Twoich problemow med.chińska,bardzo dowolnie i nieudolnie.Czy własciwe--?

Medycyny,jesli to mozliwe unikam.Mozna pic kawe,palić papierosy albo z nałogu,przyzwyczjenia albo z potrzeby organizmu.Stąd sugestia aby nie rzucać od razu.Kawa i papierosy grzeją nerki ale np.wątrobie sie to może nie spodobać.Wszyscy wiedzą,że kawa podnosi ciśnienie krwi.Ilu wie dlaczego i w jaki sposób?Watroba jest władcą mięśni,ścięgien,wiązadeł,jest magazynierem i dystrybutorem krwi.Kawa rozgrzewa wątrobę a to powoduje napięcie mięśni,które obkurczaja naczynia krwionośne a tym samym powoduję większe ciśnienie.Dlatego Ty musisz oceniać czy masz nadmiar czy niedobór zimna lub gorąca i gdzie.Wyszukaj **5 elementów** lub **Porozmawiajmy o akupunkturze--cd**To Ci problem przybliży.Pracę stawiałbym na ostatnim miejscu jeśli chodzi przyczyny chorób.