Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Podniesienie ciśnienia przy zażywaniu magnezu

milutka80

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie . Mam takie pytanie otóż w stanie spoczynku moje ciśnienie wynosiło o 110/70. teraz gdy zaczęłam pić magnez to wydaje mi się, że ciśnienie wzrosło. Wczoraj miałam 137/83. Nie wiem do końca czy to nie sprawka nerwicy bo troszkę byłam zdenerwowana ale żeby az tak by wzrosło to 137 to nie za bardzo chce mi się wierzyć. Czy zatem magnez może e powodować wzrost ciśnienia? skurcze dodatkowe nie minęły

Dziękuje za odpowiedzi. mam jeszcze jedno pytanie. Otóż od początku roku mam co kilka miesięcy zawroty głowy , do 3 tygodni mijały. teraz mam znowu zawroty , które nie mijają a idzie już 4 tydzień. Mam je głównie w łóżku, nocami. ja się kładę, przekręcam szyja na boki. czasem mam tez na stojąco gdy popatrzę w górę lub dłużej w dół

A na czym śpisz? Może warto sprawdzić czy kręgosłup szyjny jest OK.?Czasem jak się śpi na wersalce,która na obu końcach ma takie podwyższenie,to śpisz na wznak w pozycji zgarbionej,a ja na boku,to znowu kręgosłup szyjny sie krzywi.I od tego moga być zawroty.Może spróbuj spać na czymś prostym,najlepiej łóżko z twardym materacem ,a pod głowę specjalna wyprofilowana odpowiednio poduszka.Jak na niej śpisz,to kark jest podparty i kręgosłup odpoczywa.Czasem przyczyna jest łatwa do wyeliminowania...moze to jest to?Ćwiczenia rozciągające kręgosłup i fizykoterapia...?

A może w pracy masz dłuższy czas wymuszoną pozycję zgarbiona.Moja kol. Miała takie problemy jak pracowała w sklepie.Jest wysoka,a lada w sklepie niska.Pracuje na stojąco i musi się schylać do tej kasy i do szuflady po pieniądze.Też miała zawroty głowy ,sztywność karku itp.Na urlopie chodziła na zabiegi na fizykoterapię i przeszło jej.Zmieniła też pracę,nie musi sie schylać.

śpię dokładnie na takiej kanapie, twardej z podwyższeniem na brzegach. Co dziwne tych zawrotów nie miałam non stop tylko co parę miesięcy po ok 3 tygodnie. Zaczynam się martwic i znowu źle czuć, czuję ze ciśnienie się dźwignęło, błędne koło. Nie pracuje w chwili obecnej ale dużo czasu spędzam przed komputerem i niestety ale nie zwracam na swoja postawę w ogóle. Zresztą mam już zmiany w kręgosłupie na wysokości piersi