Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uderzenia gorąca podczas wysiłku fizycznego

Gość Kikamura

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam problem bo jak gram na hali to nie daje sobie rady bo tak mi goraco ze nie wiem.Ogolnie zawsze jestem czerwony a podczas wysilku to bardzo czerwony.Jest mi tak bardzo goraco ze czuje sie oslabiony, oczy jakby mi sie zamazywaly i bola i glowa mnie jakby boli.Wyjde na chwile do toalety przemyje sie zimna woda i przez glupie powiedzmy 3 minuty grania jestem jak nowo narodzony 0 goraca az milo.Co to moze byc?

2 kardilogow powiedzialo ze do serca nie ma co sie przyczepic...Mialem holter zalozony i tez nic.Aaa i jeszcz jedno raz w miesiacu np jak gram w noge i powiedzmy nagle kopie pilke w strone bramki bardzo sie spinam czy trafie wsztrzymuje oddech i nagle mi zaczyna taka chrypka w sercu i wtedy zaczyna tak mocno walic tylko nie chodzi mi o zwykle szybkie bicie tylko to jest tak dziwne bicie ze cala klatka sie podnosi i tak jakos uderza i odrazu odbija jakby jakis atak serca i trwa on do 2 minut .

Cukier mam dobry.Hormonu tarczycy nie badalem.A gdzie wogole mozna zbadac ?I tak pewnie nie zbadam bo moi rodzice i tak beda wmawiac ze to nerwica i sobie choroby szukam.A tak wogole przez te serce to mi zycie sie popsulo bo od tego wlasnie mam nerwice boje sie ,jak mam ten atak to odrazu mega stress ze zaraz mi przestanie serce pracowac zaslabne i nikt mnie nie obudzi,zawsze bylem narwany do pilki noznej sportow namawialem kolegow dawajcie choccie ze mna na hale itd a teraz to glupa pale ze mi sie nie chce isc i wogole bo sie boje.Caly czas jak gram to lapie sie za klatke czy dobrze mi bije czy nie stanelo juz ze strachu od tych atakow...

A i jeszcze jedno np jak sie pochylam albo podnosze glowe czy tam znizam serce przyspiesza mi i czuje puls w uszach i jakby krew musial isc do glowy i splywa z glowy albo np jak siedze i wstane to jakby musial krew w nogi wszedzie isc az przez chwile jest slabo...

Widzę,że zostałeś gruntownie przebadany i nic ci nie jest.Być może było tak,że uprawiając intensywnie sport piłeś napoje energetyczne ,jakieś tigery,powerade i jeszcze inne....Od tego + duży wysiłek zaczęło ci mocniej bić serce itd....Wtedy się wystraszyłeś ,że coś ci jest i od tej pory sam się zacząłeś nakręcać.A w ten sposób sam wywołujesz te dolegliwości.Przyjmij do wiadomości,że jesteś zdrowy i że to wszystko bierze się z nerwów.Może zrób taka próbę: kup sobie ziołowe tabletki uspokajające złozone z 4 ziół labofarm 90 tabletek i stale używaj przez dłuższy czas,ale systematycznie! Do tego 1 op. magnezu z wit.B6.Warto spróbować.Nie zaszkodzi,a może pomóc.Pozdr.

Dodam ze np jak jest duzy wiatr na dworzu albo ogolem na dworzu to sie zle czuje czasami bardzo zle trace poprostu pamiec wszystko mi obojetne czy ktos mnie by bil czy nie bardzo mi slabo mam uczucie jakbym ledwo co szedl wszystko sie dluzy jakos jest mi bardzo zimno slabo czuje jakby krew we mnie krazyla nie wiem mam zle krazenie czy co? Co polecacie u 15 latka na pamiec zeby poprawic?

Witam, tak sobie czytam Twoje objawy i mam identycznie! Wszystko sie zgadza... Byłam juz z tym u lekarza ale nic mi nie wykryli, jeszcze sie na mnie krzywo parzył z tym wysiłkiem, że niby od w-fu chce sie wymigać czy coś... :/ Nie wiem co z tym zrobić, bo straciłam już zaufanie do lekarzy, w ogóle mi nie wierzą...:( Stąd moje pytanie do Ciebie: czy coś już u Ciebie zdiagnozowali? Być może jakieś badanie u mnie przeoczyli...