Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysokie ciśnienie u szybko rosnącego nastolatka

Gość Damian

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki problem mam zawysokie ćiśnienie mam 14 lat ćiśnienie mam 148/85 nie byłem u lekarza bo u mnie w mieście włocławku to się tak znają że lepiej nie mówić nie wiem od czego mam już to dłuszy czas może być że za szybko rosnę ?? mam 182cm wzrostu i się szybko rozwijam powiem. Ok proszę o jakaś odp/pomoc

A może jesz często czipsy słone?Pomyśl o tym,co jesz i pijesz....na siłowni ćwiczysz?Mój siostrzeniec w twoim wieku miał to samo,bo na strychy zrobił sobie siłownię i z kolegami ćwiczyli popijając cole,napoje power-coś tam itd.Nawet w porywach miał 180 na 100.Odkąd poznał dziewczynę,nie miał już czasu na kolegów i ćwiczenia,przestał nagle ćwiczyć i przeszło mu samo.Po prostu duży wysiłek plus te napoje. Pewnie to mu zaszkodziło.Też urósł wtedy na 194 cm.......Przeczytaj koniecznie: ,,niefarmakologiczne sposoby leczenia nadciśnienia**.I pij raczej wodę z miodem i sokiem z cytryny albo kompot.

1. użytkowanik. Ja miałem bilans w szkole i mieżyła mi ta pani elektrycznym cisomierzem, ale wiem ze mam za duże sam to czuje jak mi serce bije. 2.użytkowanik jeszcze nie ćwicze na siłowni zaczynam w wakacje teraz dużo pracy w szkole jest klasówek itp ale w wakacje robiłem nocki na kompie piłem pare razy power ride czy coś takiego jak Taiger ale już z tym skączyłem, ale nie za duza długoto piłem czasami lubie sobie chipsy solone zjeść ja dużo herbaty pije bardzo dużo nie wiem czy to ma też wpływ ale nadmienie ;p

Mój drogi to że czujesz jak ci serce wali czy też bije to nie znaczy że masz wysokie ciśnienie .Są ludzie wrażliwi na tym punkcie którzy czują każde uderzenie i tacy którzy w ogóle nie wiedzą że serce mają .Herbata też podnosi cisnienie .Kiedyś uczyłam się do jakiegoś egzaminu i zaparzyłam cały termos herbaty który wydudlałam w nocy ,myslałam że umrę .....serce mi tak rąbało jakbym miała młot pneumatyczny zamiast ,nie spałam całą noc .Myślałam że wyciągnę kopyta do rana :)Nie pij tych red powerów bo one strasznie podnoszą .Żeby się przekonać czy masz nadcisnienie musisz pomierzyć kilka dni i zapisywać .Oczywiście po odpoczynku .Może ukradnij jakiejś babci albo cioci ciśnieniomierz jak nie masz i po porstu pomierz .Bo jak na razie ja u ciebienadciśnienia nie widzę ....