Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kardiolog odmawia przyjęcia ciężarnej z wadą serca

Gość SEBA

Rekomendowane odpowiedzi

witam państwa mieszkam w okolicach puław mam 25 lat moja żonka ma 29 lat . żyjemy z renty socjalnej . i moja jest w szóstym tygodniu ciąży i mamy problem ona ma doża wade serca i żaden kardiolog w puławach nie chce przyjąć . jej mama nie chce nam pomóc ona robić przeciwnie zamiast nam pomóc jeszcze pogarsza sprawę moja jest za granica . mam pytanko kto nam pomoże ona ma bardzo dożą wade serca boje się o bezpieczeństwo jej i dziecka co mam robić bo jak mi umrą oboje nie wybaczę sobie i mi nie wybaczy jej matka i ma bule brzucha od 3 dni od daty napisania i bule sa silniejsze proszę o pomoc jak najprędzej

Aniu z braku miejsc ale jest powód ze ma stawkę w sercu i ta dziura jej się powiększa i jej mama mówi ze ona umrze jak nie usunie ciąży i sam nie wiem co jest dobre co mama jej mowi czy na serio jestem cos z głowa mi sie wydaje ze ona nie chce żebyśmy byli raz ale mamy kłopoty nie wiem czy z stawka żyją ludzie i maja dzieci czy nie ja ja kocham ale ona sie dla mnie liczy i nie wiem co mam robić do kardiologa musimy pójść bo to zlecenie od ginekologa ale jak chcemy sie dostac do kardiologa to trza sie zapisać na kasę chorych ale dopiero pod koniec grudnia lub w styczniu ale my nie możemy czekać aż tyle

Czy wada serca Twojej partnerki jest ciężką siniczą wadą? Jesli tak to uważam , że należałoby zadzwonić do Poradni Wrodzonych Wad Serca w Aninie (tel 22 34 34 475), powiedzec jaka jest sytuacja, że nie macie opieki kardiologa i prosić o wyznaczenie wizyty. Na pewno poproszą o przesłanie dokumentów dotyczących dotychczasowego leczenia (operacji serca). Krótsze terminy do kardiologa są do poradni w Lublinie ul. Magnoliowa http://www.magnoliowa.pl/ , próbuj tutaj dzwonic, może uda się szybko zasięgnąc porady specjalisty. Kobiety mające wady serca rodzą dzieci, nie każda wada jest przeciwwskazaniem do zajścia w ciążę.

Dziękuje jesteśmy umówieni na piątek do lublina z kardiologiem który ja leczył i zobaczymy co dalej czy-mam w Ciuki żeby było wszystko ok i żeby urodziła to dziecko a jak nie trudno trza żyć dalej i miedz nadzieje ...... dziękuję za pomoc odezwę się jak będzie po wizycie :)

No .I trzeba sobie radzić jak drzwiami wypchną to oknem włazić .Seba powinieneś zostać nowym profesorem Miodkiem .Twoja pisownia przeczy wszelkim prawom języka polskiego :)Ale bardzo mi się podoba bo zawsze czegoś ciekawego można się nauczyć .3mam za was kciuki .

aniu ja nie mam nic za złe ale jak ktoś miał pod górkę do szkoły to zawsze tak jest każdy ma jakieś problemy niektórzy nie unia liczyć a ja z matmy jestem dobry miałem w gimnazjum 5 :) a z polskiego byłem kiepski przepraszam za pisownie ale pisze prawdę i zależy mi na nich na mojej żonce i dziecku ale zobaczymy co kardiolog powie mam nadzieje ze urodzi :)......

Ale ja nie uważam żeby to był jakiś problem ,po prostu takie fajne zlepki piszesz że az mi się micha śmiała .Nie każdy może zostać profesorem .Mam nadzieję że żona urodzi bez problemu zdrowego bobasa ,nawet gdyby miała mieć cięcie cesarskie .Napisz co powiedział kardiolog ale chyba będziesz musiał nowy temat założyć bo pewnie do tego czasu twój wątek *spadnie *i nie będzie go widać .Pozdrawiam serdecznie .

witam was dziś byliśmy u kardiologa w puławach w internusie prywatnie ale się załatwiło jako kasę chorych nie będę wam pisał jak typ padania :: echokardiografia badania wykonano aparatem vivid s6 wyniki badań ::: przegroda międzykomorowa w rozkurczu - 1,0 cm norma do 1,1cm(k) , do 1,2 cm (m). wymiar rozkurczowy lewej komory - 6,0 cm norma do 5,6cm. tylna ściana lewej komory w rozkurczu - 1.0 cm norma . do 1 cm (k) , do 1,2 cm (m) fs 42 norma powyżej 30% ef 74 norma 53-77% frakcja wyrzutowa lewej komory - % wg simpsona wymiar pierścienia aortalnego - cm norma do 3,7 cm wymiar opuszki aorty - 3,6 cm norma do 4,o cm wymiar aorty wstępującej - cm norma do 3,8 cm wymiar lewego przedsionka - 4,2 cm norma do 4,0 cm wymiar prawej komory cm norma do 3,0 cm morfologia zastawek :: zminy zwyrodnieniowego badania usg metodą dopplera duża niedomykalność mitralna umiarkowana niedomykalność aortalna , śladowa niedomykalność z . trójdzielnej powiększenie lewego przesiadka i lewej komory nieuwidoczniona przecieku przed przegroda m-przedsionkową wniosek ze może miedz dziecko ale z cesarka urodzi i mowa lekarza jak najszybciej wyprowadzić sie od mamy i mieszkać z mężem i sie mamy nie słuchać i żyć samemu z mężem i mama ma sie nie wtrącać franciszek monies - specjalista chorób wewnetrznych *kardiolog * musi miedz spokój mój skarbek ale do-tego dochodzą co 2 tygodnie badania do samego porodu + skontaktowanie się z ginekologiem a jej mama na pewno przekupiła z lublina pana:: andrzeja fomaszewski - specjalista chorób wewnetrznych *kardiolog * z tego co ja wiem to jej mama i ted doktor są znajomymi ze szkoły i chcieli jej wmówić ze nie może byc w ciąży i wymusić zabicie zarodka ale dos tematu skontaktujemy się z prawnikiem koniec tematu nie pozwolę skrzywdzić zarodka ani mojej agniesi ludzie jednak sa fałszywi

Dertyu Z POLSKI JESTEM a zresztą jej mama to jest niezła agentka nie-znasz ludzi to wiesz ja w ciągu 4 miesięcy tak mi dała popalić ze mam jej dość ze mnie chciała czuba gorszego zrobić niż jestem a jeszcze do tego policja na anonimy-najazd robiła w domu moim a wcześniej jej mama mówiła ze pożałuje tego ze jej odebrałem córkę a jeszcze w jakim sensie napisałeś w jakim kraju ?

BYLIŚMY WCZORAJ W PIĄTEK W lublinie u Pana:: Andrzeja fomaszewski - specjalista chorób wewnetrznych *kardiolog * stwierdził ze nie może miedz dzieci i trza usunąć jak najszybciej w tym momencie pokazaliśmy inny wynik badan u innego co byliśmy zatkało go i nic nie powiedział po kilku skudach powiedział ze będzie miała cesarkę ale są w niej komplikacje bo dziecko może się urodzić z komplikacjami to lepiej usunąć niż z z nim po lekarzach chodzić i wydawać kasę w tym momencie powiedzieliśmy zaskoczymy badania u pana i zmienimy na innego zdziwiony był ale wal...go.wspomnieniowy o Mamie Agnieszki zatkało go i zakazał się zgłosić za 2 miesiące szok co za cham........brak mi słów na tego bucofała nie polecam w lublinie tego kardiologa PRZECIEŻ DZIECKO NIE MUSI SIĘ URODZIĆ CHORE WRĘCZ PRZECIWNIE MOŻE BYĆ ZDROWE TRZA ŻYĆ TA NADZIEJA .ZOBACZYMY CO DALEJ BĘDZIE ....JAKBY CO ZAŁOŻĘ NASTĘPNE FORUM..., MOJA DECYZJA :: ZMIENIĆ KARDIOLOGA , I ŻYĆ JAK TRZA BEZ WPROWADZANIA LUDZI DO BŁĘDÓW A JESZCZE SZCZEGÓLNIE JAK ONI SA KUPLE Z KLASY DOŚĆ TEGO . SZKODA ZE NIE NAGRAŁEM ROZMOWY NASZEJ BYM SKIEROWAŁ SPRAWĘ DO SADU

Gość Pacjentka AM

Witam. Ja jestem po operacji korekcyjnej wady serca w dzieciństwie i też miałam problem z kardiologiem ale naszczęście zostałam pokierowana do dr Agnieszki Mirek która konsultuje głównie ciężarne. Miałam wykonane echo serca i cała ciąża przebiegła bez powikłań. Polecam, dla mnie nie ma w Lublinie lepszego kardiologa konsultującego ciężarne.