Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Stale wysoki puls przy nerwicy

Gość Omar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie, czy wysoki puls 100-120 przy niskim ciśnieniu (od 90/40 do 120/60) może utrzymywać się ciągle przez nerwicę ? Nawet w nocy ? (tak wynika z holtera), czasami spada do 90-95, ale tłucze non stop, bez względu czy odczuwam jakieś czynniki stresogenne czy leże spokojnie.Kardiolog zapisał mi beta blokery i beta loc, brałem jakiś czas i żadnych efektów nie było a nawet gorzej (ciśnienie wzrosło o 180/110 a puls dochodził do 160) Czy ktoś z nerwicą ma takie objawy ? W tym sensie ciagłe, bo czuje coś, że nerwica u mnie jest wynikiem tych objawów a nie odwrotnie..

Gość kto to wie

Ja mam nerwicę i objawów takich non stop nie mam. mam napadowa tachykadrię. odkad pije melisse bardzo rzadko zdarzaja się takie epizody. Moze pij regularnie melisse (przez pare meisięcy) Wczesniej tez mialam podobnie no może nie mialam caly czas pulsu ponad 100 ale ponad 80 zawsze bylo. teraz znowu czesto mam stracha poniewaz serce bije nierzadko poniżej 60. Jak to mozliwe , ze przez melisse? serce az tak zwolnilo ???

Kardiolog zapisał betaloc po którym było jeszcze gorzej a potem bisocard po którym puls był tak samo wysoki a kończyny robiły mi się jasne i bolały.Próbowałem pić melise przed snem i nic nie pomagało.Chciałbym przed braniem psychotropów wykluczyć chorobę krążenia, serca ;/

Ale żeby wykluczyć chorobę kardiologiczną nie pytaj w internecie tylko idz do lekarza potem kardiologa i niech on sie drapie po głowie jak ci pomóc .Wg mnie to nie nerwy a i objawy po bisocardzie też są dziwne ...Trzeba chyba więcej szczegółowych badań .

Omar zmien kardiologa, bo ja też mam tak jak Ty. Wysoki puls nawet gdy siedzę ,ciśnienie w normie teraz, bo jestem na betaloku. Też mam przemijający blok i gdy byłam hospitalizowana to robiono mi ekg wysiłkowe,jednak podczas badania pokazywało blok i test klinicznie ujemny. Ze swojego doświadczenia wiem, że nie każdy lekarz potrafi rozpoznać pewne choroby. Ja zaliczyłam dwa szpitale i dopiero trzeci kardiolog z Zabrza skierował mnie na rezonans serca. Dziś już znam choróbsko - kardiomiopatia z niescalenia. Dla pewności idz do dobrego kardiologa.

Będe musiał, ale ostatnio z dnia na dzień słabne, ciężko mi oddech złapać i wogóle płytki mam, po schodach wejdę i już dyszę, zauważyłem też, że gdy mi w nocy zimno nawet w ciepłym pokoju pod kołdrą grubo ubrany to temperature mam w okolicach 36 stopni.Każdy niewielki ruch powoduje szybsze bicie serca, gdy wstaje nagle to robi mi się ciemno przed oczami, sprawdzałem ciśnieniomierzem puls odrazu po wstaniu - 192 ;/

Hej, 

nikt na forum nie udzieli fachowej porady tak dobrej jak lekarz kardiolog. Zresztą nawet lekarz bez zobaczenia pacjenta i jego wyników takowej nie da. Tak jak ktoś już poradził , lekceważyć tego nie można i konsultacja u paru nawet specjalistów wskazana. Omar, z tego co piszesz czujesz się coraz gorzej wiec poszukaj dobrego kardiologa , nawet z innej miejscowości - i się do niego wybierz.

Powodzenia i daj znać co się dowiedziałeś.